MasterCard Android Pay Hero

Kompanija Google predstavila je uslugu Android Pay koja će korisnicima kreditnih, debitnih, pripejd i biznis kartica omogućiti korišćenje pametnih telefona sa Android operativnim sistemom za svakodnevna plaćanja kako u radnjama, tako i iz Android aplikacija. Ova novina pruža korisnicima MasterCard kartica više opcija za plaćanje putem mobilnih uređaja.

Sveprisutnost mobilnih uređaja menja platne navike potrošača. Nedavno objavljen izveštaj Federalnih rezervi Sjedinjenih Američkih Država pokazuje da 39% svih korisnika mobilnih plaćanja koristi mobilne telefone za plaćanja na prodajnim mestima, što pokazuje da se potreba za jednostavnim i sigurnim mobilnim plaćanjima povećava. Kompanija MasterCard je postavila temelje za sigurne mobilne transakcije time što je lansirala beskontaktna plaćanja pre više od 10 godina, ali i razvijanjem komplementarne platforme za omogućavanje digitalnih plaćanja 2013. godine koja pokreće današnja rešenja za mobilna plaćanja.

MasterCard AndroidPay Logo

MasterCard beskontaktna tehnologija je danas prihvaćena na preko 3 miliona prodajnih mesta u 68 zemalja sveta, a MasterCard usluga za digitalna plaćanja (MasterCard Digital Enabelment Service) omogućava jednostavno i sigurno iskustvo plaćanja putem usluge Android Pay kako bi korisnici mogli koristiti svoje kartice bilo kada, bilo gde i na način na koji to požele.

Korisnici Android uređaja će već ovog leta moći da koriste svoje MasterCard kreditne, debitne, pripejd i biznis kartice kroz Android Pay uslugu. Svaka kupovina obavljena tokenizovanom MasterCard kreditnom, debitnom, pripejd ili biznis karticom pružiće i korisnicima i trgovcima isti nivo sigurnosti, pogodnosti i garancija koji pružaju sve druge MasterCard transakcije. Pošto Android Pay usluga ne deli broj kartice sa trgovcem, korisnicima je omogućen dodatni nivo sigurnosti.

„Mobilna plaćanja su naša svakodnevica i postala su ključni faktor koji se uzima u obzir prilikom razvoja novih uređaja“, rekao je Ed Meklaflin, direktor Sektora za plaćanja u razvoju kompanije MasterCard. „MasterCard uslugom za digitalna plaćanja (MDES) i uslugom Android Pay korisnicima su na raspolaganju sigurnosni tokeni kojima mogu jednostavno obavljati plaćanja putem povezanih uređaja. Inovacija koju danas predstavljamo korisnicima donosi dodatne opcije za plaćanje i još više proširuje prisutnost mobilnih plaćanja“.

„Mobilna plaćanja se nalaze visoko na listi prioriteta kompanije Google i zato sarađujemo sa velikim platnim mrežama kao što je kompanija MasterCard kako bismo pružili besprekorno iskustvo plaćanja na širokom rasponu pametnih telefona i u velikom broju radnji. Android Pay usluga doneće korisnicima više jednostavnosti, sigurnosti i izbora prilikom plaćanja putem Android telefona“, rekao je Pali Bat, direktor Sektora za upravljanje proizvodima u kompaniji Google.

Android Pay usluga će postati dostupna korisnicima Android uređaja u Sjedinjenim Američkim Državama tokom predstojećih meseci (počev od verzije KitKat na dalje ka novijim verzijama Androida). Beskontaktna plaćanja su trenutno prihvaćena u svim većim radnjama, restoranima, transportnim kompanijama, benzinskim pumpama i supermarketima u SAD-u koji će od sada prihvatati i MasterCard transakcije obavljene putem Android Pay usluge.