Kompanija Apple® je danas predstavila iPhone® 6s i iPhone 6s Plus, najnaprednije iPhone uređaje ikada, koji sada donose novu dimenziju unutar revolucionarnog Multi-Touch™ interfejsa. Novi iPhone modeli stižu sa 3D Touch funkcijom, koja oseća jačinu pritiska na ekran i omogućava korisnicima da na intuitivne nove načine pristupe funkcijama i interaguju sa sadržajima. iPhone 6s i iPhone 6s Plus stižu sa Retina® HD ekranima koji su načinjeni od najjačeg stakla koje je ikad bilo na jednom pametnom telefonu kao i od aluminijuma serije 7000, posebne legure koja se koristi i u vazduhoplovnoj industriji, uz predivne metalne finiše koji sada uključuju i “rose gold” opciju.

 

iPhone 6s i iPhone 6s Plus nas takođe upoznaju i sa novim pristupom na temu fotografije, koji se naziva “Live Photos” (engl. žive fotografije) i koji oživljava vaše slike beležeći momenat u pokretu. Live Photos, 3D Touch i druga poboljšanja unutar novih iPhone uređaja pokreće A9 čip, koji je dizajnirao Apple, a koji je najnapredniji čip koji se ikad našao u nekom pametnom telefonu. Ovaj čip nudi više performanse, uz sjajnu autonomiju baterije.

 6s

“Jedina stvar koja je promenjena na iPhone 6s i iPhone 6s Plus je svaka — 3D Touch omogućava korisnicima da barataju interfejsom na potpuno drugačije i zabavnije načine, a inovativni Live Photos oživljava vaše fotografije”, rekao je FilipŠiler, stariji podpredsednik marketinga u kompaniji Apple. “Ovo su najnapredniji iPhone modeli ikada, sa aluminijumom serije 7000, staklom koje je jonizovano za veću tvrdoću, novim 64-bitnim A9 čipom, iSight kamerom rezolucije od 12 megapiksela i prednjom, FaceTime HD kamerom rezolucije od 5 megapiksela, a sa bržim Touch ID, bržim LTE modemima i bržom WiFi tehnologijom – korisnici će ih zaista obožavati.”