Otvoren je poziv za letnju praksu za studente i diplomce sa fakulteta informatičkog i elektrotehničkog usmerenja Univerziteta u Srbiji, u jednoj od najvećih IT kompanija u Evropi, Aseku SEE (Asseco SEE). Ove godine, pokrenut je i poseban sajt, gde studenti mogu da se prijave do 17. junahttp://journey.asseco.com/. Najuspešnijim studentima, nakon prakse, biće ponuđen i posao.

 

“Aseko putovanje (Asseco Journey), kako smo pre sedam godina nazvali ovaj program praksi, naš je najuspešniji projekat za edukaciju i odabir budućih uspešnih IT stručnjaka. Svake godine beležimo rast u broju prijavljenih studenata, ali i onih koje želimo da, nakon praksi, zadržimo u kompaniji,“ izjavila je Slađana Milenković, HR menadžer Asseco SEE. „Kao lider u IT sektoru, Aseko edukaciju studenata, mentorski rad i pomoć u njihovoj karijeri i zapošljavanju vidi kao svoju društveno odgovornu obavezu“, dodala je Milenković.

 

Sedmu godinu zaredom, letnja praksa biće organizovana u kompaniji Aseko SEE, u dva termina, od 4. do 29. jula i od 1. do 26. avgusta, a broj mesta je ograničen. Odabrani studenti i diplomci učestvovaće u čitavom procesu od razvoja, implementacije i održavanja softvera i IT sistema, koji se u našem slučaju kreira u Srbiji, a izvozi na svetsko tržište. Studenti će kroz mentorski rad sa iskusnim inženjerima, steći svoje prvo iskustvo, a najboljima će biti ponuđen posao.

 

Četvoro studenata koji su pohađali letnju praksu Asseco Summer Internship prošle godine, dobilo je posao u ovoj kompaniji. Za letnju praksu 2015. prijavilo se čak 165 studenata, do kojih je odabrano 57, duplo više nego 2014. godine. Od početka programa letnjih praksi, do sada prošlo preko 300 studenata, koji su imali priliku da nauče kako se radi u timu i rešavaju realni poslovni problemi. Čak 30 učesnika dosadašnjih praksi dobilo je posao u kompaniji Asseco SEE.

 

Nakon ankete sprovedene među učesnicima prošlogodišnje prakse, čak 97 odsto njih reklo je da bi želelo da bude deo Asseco SEE tima i da bi preporučili tu kompaniju kao poželjnog poslodavca.