asus rog

ASUS je na 2016 International CES® sajmu u Las Vegasu osvojio pet prestižnih CES Innovation nagrada za proizvode koje odlikuju izuzetan dizajn i inženjering. Pet nagrađena proizvoda su: ASUS Chromebit CS10 – računar sa Chrome OS-om, veličine čokoladice; ROG G752 gejming laptop, ROG GT51 gejming desktop, PG348Q LCD monitor i RT-AC5300 tri-band WiFi ruter.  Nagrađeni proizvodi su pokazatelj nastojanja kompanije ASUS da kroz inovacije, koje objedinjuju izuzetan dizajn i besprekornu funkcionalnost, korisnicima pruži neverovatno iskustvo.

ASUS RoG matične ploče

Navedeni proizvodi su osvojili nagrade u sledećim kategorijama:

  • Računarski hardver i komponente: Chromebit CS10 i ROG G752
  • Gejming i virtuelna realnost: ROG GT51
  • Računarske periferije: PG348Q
  • Smart Home: RT-AC5300

CES Innovation Awards manifestacija, koja se održava od 1976. godine kao deo International CES sajma u Las Vegasu, je jedna od najprestižnijih nagradnih manifestacija u industriji potrošačke elektronike. Nagrade pokrivaju 27 kategorija proizvoda, a proizvode ocenjuje eminentna grupa nezavisnih industrijskih dizajnera, inženjera i novinara.

Dobitnici CES 2016 nagrade za inovacije

ASUS Chromebit CS10

ASUS Chromebit CS10 je računar veličine čokoladice, što ga čini najmanjim uređajem kojeg pokreće Chrome OS. ASUS Chromebit CS10 bilo koji televizor ili monitor sa HDMI priključkom pretvara u desktop računar sa Chrome operativnim sistemom. Chromebit CS10 se odlikuje prefinjenim i elegantnim dizajnom, dugačak je samo 12cm i dostupan je u dve boje – kakao crnoj i mandarina narandžastoj.

Kada je uparen sa Bluetooth tastaturom i mišem, Chromebit CS10 korisniku donosi potpun Chrome OS doživljaj na Full HD televizoru ili monitoru, što uključuje surfovanje internetom, gledanje YouTube video klipova i prenosa fudbalskih utakmica, kao i pristup desetinama hiljada mogućnosti i aplikacija na Chrome Web Store-u. Chromebit CS10 poseduje integrisan mehanizam za automatsko ažuriranje, kao i uvek ažurnu zaštitu od virusa, što korisniku omogućava brz, pametan i bezbedan način korišćenja računara.

ASUS Chromebit CS10, zajedno sa Chrome Device Management softverom, takođe radi kao plug-and-play media plejer za ekrane u prodavnicama ili digitalne oglasne table. Na primer, možete standardni ekran pretvoriti u digitalni restoranski meni.

Chromebit CS10 dolazi sa produžnim kablom ili ekskluzivnim savitljivim Flex Connect HDMI konektorom kako bi odgovarao različitim uglovima i pozicijama HDMI priključaka.

 

ROG G752

ROG G752 je snažni gejming laptop kojeg pokreće Intel® Core™ i7 procesor šeste generacije, uparen sa diskretnom NVIDIA® GeForce® GTX™ 980M grafikom. Takođe podržava i DDR4 memoriju, koja je 30% efikasnija i 20% brža u odnosu na DDR3 memoriju. Četiri slota za DDR4 memoriju podržavaju maksimalno 64GB RAM-a.

Zahvaljujući ekskluzivnom 3D Vapor Chamber termalnom rešenju i bakarnim toplotnim cevima, ROG G752 rashladni sistem ROG G752 laptopa je efektan i efikasan, čime se postižu bolje grafičke performanse.

ROG G752 je opremljen i ergonomski dizajniranom tastaturom čiji tasteri imaju hod od 2.5mm, čime se obezbeđuje stabilan i responzivan pritisak. Tu je i anti-ghosting tehnologija koja omogućava do 30 istovremenih unosa putem tastature, što znači da će svaki pritisak na taster biti ispravno registrovan.

 

ROG GT51

ROG GT51 je gejming desktop računar zavidnih performansi, agresivnog dizajna i mogućnostima kakve svaki gejmer očekuje. Pokreće ga tečno-hlađeni Intel Core i7-6700K procesor sa Turbo Gear tehnologijom koja omogućava overklokovanje četiri jezgra samo jednim klikom i bez potrebe za restartovanjem. GT51 će i najzahtevnije gejmere zadovoljiti svojim izuzetno visokim performansama. GT51 podržava najnoviju NVIDIA GeForce GTX Titan X grafiku sa 2-way SLI tehnologijom, čime se obezbeđuje tečno igranje u 4K UHD rezoluciji na više ekrana. Do dva 512GB M.2 PCIE Gen3 x 4 SSD uređaja u RAID 0 režimu i 64GB DDR4 memorije sa taktom od 2.800 MHz omogućavaju izuzetno brzo podizanje operativnog sistema i učitavanje igara.

ROG GT51 poseduje napredno termalno rešenje sa 12 vazdušnih tokova, uključujući i tiho tečno hlađenje procesora, zaseban vazdušni tok za napajanje i interni vazdušni tunel koji uvlači hladan vazduh u kućište  kako bi se ohladila grafička karta.

Kao dodatak ekstremnim performansama, ROG GT51 poseduje i agresivni dizajn sa dinamičnim svetlosnim efektima koje gejmeri mogu da prilagode svojim željama korišćenjem palete od 8 miliona boja. Tu je i ROG narukvica koja gejmerima omogućava automatski pristup Shadow Drive-u, to jest ličnom skrivenom prostoru na hard disku. Uz GT51 dolazi i AEGIS II aplikacija koja gejmerima omogućava praćenje performansi sistema, snimanje i obradu gejmpleja sa Gamecaster softverom, kao i jednostavno deljenje na socijalnim mrežama.

ROG Swift PG348Q

ROG Swift PG348Q je zakrivljeni gejming monitor sa dijagonalom ekrana od 34 inča. Poseduje IPS panel Ultra-Wide Quad HD (UWQHD) 3440 x 1440 rezolucije. Zahvaljujući odnosu stranica od 21:9, ovaj monitor pruža impresivan panoramski gejming doživljaj, dok ugrađena NVIDIA G-SYNC™ tehnologija i 100Hz osveženje garantuju besprekoran prikaz, bez lagova. Korisnici mogu u letu da menjaju frekvenciju osveženja, koja može biti 60 ili 100Hz, zahvaljujući Turbo Key dugmetu. ASUS GamePlus korisnicima daje četiri dodatne opcije, a neke od njih su prikaz vremena provedenog u igranju i FPS brojač. PG348Q poseduje ugrađene stereo zvučnike koji reprodukuju uverljiv i kvalitetan zvuk. Zahvaljujući zakrivljenom dizajnu bez ivica oko ekrana, ROG Swift PG348Q izgleda odlično, a njegov ergonomski dizajn omogućuje podešavanje nagiba, svivel rotaciju i podešavanje visine.

 

RT-AC5300 tri-band WiFi ruter

RT-AC5300 je inovativni tri-band WiFi ruter iz AC5300 klase koji donosi najbržu WiFi konekciju na svetu. Zahvaljujući Broadcom® NitroQAM™ tehnologiji, RT-AC5300 omogućava brzinu konekcije do 1000 Mbps na frekventnom opsegu od 2.4GHz i do 2167 Mbps na svakom od dva 5GHz frekventna opsega, što ukupno čini do 5334 Mbps. Navedene brzine korisnicima omogućavaju izuzetno niske latencije pri igranju online igara i izuzetno brz 4K UHD video striming bilo gde u kući. Sa čak osam snažnih eksternih antena u 4×4 MIMO konfiguraciji, RT-AC5300 radikalno poboljšava domet i stabilnost WiFi signala.

RT-AC5300 dolazi sa ekskluzivnim integrisanim klijentom i besplatnom pretplatom za WTFast® servis koji gejmerima pruža najbolje moguće iskustvo prilikom igranja onlajn igara. WTFast® koristi Gamers Private Network® (GPN®), nezavisnu privatnu mrežu za pristup podržanim gejming serverima, koja automatski obezbeđuje najniži mogući ping i smanjenu latenciju.

Uz pomoć intuitivne ASUS Router aplikacije za mobilne telefone i tablet računare, korisnici mogu da podese svoj ruter, upravljaju svim parametrima, pa čak i ažuriraju firmware na RT-AC5300 ruteru bez potrebe da uključuju svoj PC računar..

U cilju postizanja izuzetno brze žične konekcije, RT-AC5300 podržava takozvanu Link Aggregation (802.3ad) tehnologiju, koja korisniku omogućava da uz pomoć dva mrežna kabla upari dva gigabitna LAN porta i tako dobije žičnu konekciju sa brzinom od 2 Gbps.