ASUS je danas najavio MG279Q, 27-inčni monitror WQHD rezolucije ( 2560 x 1440 ) za profesionalne gejmere.  Ovaj monitor, operemljen je in-plane switching (IPS) ekranom koji daje širok ugao gledanja od 178 stepeni kao i neverovatnim osvežavanjem na 144Hz i AMD FreeSync™ tehnologijom za glatko igranje. MG279Q je ergonomski dizajniran, opremljen Ultra-Low-Blue Light i Flicker-Free tehnologijama koje štite vid tokom dugih gejmerskih sesija. Ekskluzivne ASUS GamePlus i GameVisual tehnologije pružaju korisniku dodatnu prednost tokom igranja.

ASUS MG279Q gejmerski monitor
ASUS MG279Q gejmerski monitor

Veoma detaljna slika i precizna reprodukcija boja

ASUS MG279Q predstavlja poslednju generaciju monitora sa WQHD (2560 x 1440) rezolucijom i gustinom piksela od 109 piksela po inču. MG279Q daje veoma detaljnu sliku i do 77% više desktop prostora u odnosu na standardni Full HD (1920 x 1080). Panel zasnovan na IPS tehnologiji daje superiornu sliku, 100% sRGB opseg boja i ugao vidljivosti od 178 stepeni uz minimalnu promenu boje.

Glatka, brza, gejmerka slika

MG279Q s lakoćom iznosi brze promene slike uz osvežavanje na 144Hz i gray-to-gray vreme odziva od 4ms. MG279Q je opremljen i AMD FreeSync tehnologijom[1] koja sprečava zamagljenost i distorziju slike, dajući gejmerima prednost u najnovijim igrama.

Dizajniran da maratonske gejmerske sesije učini udobnim

MG279Q je specijalno dizajniran za maratonske gejmerske sesije. Tanak profil i uzana ivica čine ga idealnim za multi-display postavke. Poseduje ergonomski dizajnirano postolje sa podešavanjem u po svim osama i po visini, tako da gejmeri mogu da ga postave u poziciju koja im je najudobnija. MG279Q se može lako otkačiti od postolja i prikačiti na zid preko VESA nosača.

ASUS Ultra-Low Blue Light tehnologija štiti vid redukovanjem emisije plavog svetla i do 70%, preko četiri setovanja filtera plavog svetla, lako dostupnih kroz OSD meni. Tu je i Flicker-Free tehnologija koja smanjuje treperenje kako bi omogućila što udobnije gejmersko iskustvo.

Gejmeri u centru

MG279Q opremljen je ASUS GamePlus tehnologijom, koja, prostim pritiskom na dugme, na ekranu prikazuje končanicu ili tajmer, omogućavajući gejmeru precizno nišanjenje i praćenje vremena.

ASUS GameVisual tehnologija nudi šest predefinisanih modova rada ekrana, osmišljenih za specifične zadatke, dajući optimizovanu sliku bilo da igrate igre, gledate filmove ili surfujete internetom. Ova tehnologija je lako dostupna bilo pritiskom na poseban taster ili kroz On Screen Display (OSD) meni.

Napredne mogućnosti konektovanja i organizacije kablaže

MG279Q opremljen je DisplayPort-om 1.2 za native WQHD, kao i sa dva HDMI/MHL porta i dual USB 3.0 portovima za pass-through povezivanje.

Dizajn zadnje strane omogućava lako organizovanje i skrivanje kablaže.

1 Za više informacija, posetite http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/technologies-gaming/freesync#about