ASUS je danas najavio partnerstvo sa kompanijom Oculus, vodećim inovatorom iz oblasti tehnologija za virtualnu realnost, na Oculus Connect 2 Developer konferenciji u Los Anđelesu. Ovo partnerstvo ima za cilj da ljubiteljima video igara, uz pomoć Oculus Rift kacige za virtualnu realnost, pruži zaista impresivan doživljaj u igranju igara na ASUS G11CD i Republic of Gamers (ROG) G20CB gejmerskim desktop računarima. ASUS G11CD i ROG G20CB su opremljeni nedavno predstavljenom šestom generacijom Intel Core procesora i NVIDIA GeForce GTX grafičkim karticama, što garantuje beskompromisne performanse u igrama.

ASUS Turbo GTX970 gejmerska grafička kartica
ASUS Turbo GTX970 gejmerska grafička kartica

“ASUS se trudi da ljubiteljima video igara pruži najbrže i najmoćnije gejmerske inovacije. Sa ASUS G11 i ROG G20 gejmerskim desktop računarima, imamo za cilj da doživljaj prilikom igranja video igara podignemo na potpuno novi nivo” – rekao je Joe Hsieh, korporativni potpredsednik kompanije ASUS.

 

Gejmerski desktop računari koji su već spremni za Oculus: ASUS G11CD i ROG G20CB

ASUS G11CD i ROG G20CB gejmerski desktop računari su već spremni za Oculus i u potpunosti podržavaju Oculus Rift kacigu za virtualnu realnost. Sve što korisnici treba da urade je da povežu svoj računar sa Oculus Rift kacigom i da pre upotrebe preuzmu i instaliraju potrebne drajvere.

ASUS G11CD desktop računar je opremljen šestom generacijom Intel Core procesora, DDR4 RAM memorijom i NVIDIA GeForce GTX grafičkom kartom. Kućište G11CD računara je agresivnog dizajna i poseduje LED osvetljenje na prednjem delu koje proizvodi razne svetlosne efekte u čak 8 miliona nijansi i tri „plamena“ na bokovima. Aegis II softver dodatno poboljšava doživljaj u igrama, dok GameAlive omogućava igračima da snime tok igre, obrade snimak i postave ga na društvene mreže.

ROG G20 je osmišljen sa ciljem da dominira u kategoriji izuzetno malih gejmerskih desktop računara. Kućište G20 računara je zapremine samo 9,5 litara i opremljen je Intel Core procesorom šeste generacije i NVIDIA GeForce GTX grafičkom kartom za igranje i zabavu u WQHD rezoluciji.

ROG G20 krase naglašeni mat-crni finiš, agresivne linije i motivi inspirisani civilizacijom Maja. Tu su i podesivi LED efekti sa čak 8 miliona boja. Rashladni sistem G20 računara se bazira na prirodnom načinu odvođenja toplote i poseduje skriveni kanal za protok vazduha koji obezbeđuje efikasno hlađenje, čak i za vreme maratonskih gejming sesija. G20 je veoma dobro prihvaćen od strane industrije, te je osvojio brojna prestižna priznanja i nagrade, a među njima su: Computex Best Choice of the Year, Good Design, iF Design i CES Innovation priznanje.