ASUS je danas najavio Strix Raid DLX, Strix Raid Pro i Strix Soar, gejmerske zvučne karte koje isporučuju senzacionalan 7.1 surround zvuk visoke definicije pri kvalitetu od 192KHz/24-bit. Poseduju Perfect Voice tehnologiju za eliminisanje buke koja gejmerima pruža vrhunsko iskustvo prilikom igranja igara.

ASUS Echelon Forest gaming headset_mic out-s

Strix Raid DLX je zvučna karta iz premijum segmenta. Izrađena je od komponenti najvišeg kvaliteta kako bi zadovoljila čak i gejmere koji zahtevaju najbolje audio performanse. Strix Raid DLX pojeduje ESS SABRE9016 digitalno-analogni konverter (DAC) — 32-bit/24-bit DAC iuzuzetno visokih performansi, koji isporučuje bogat, impresivan i čist zvuk sa neverovatnim odnosom između signala i šuma (SNR) od 124dB. Dizajnirani za entuzijaste, Strix Raid Pro i Strix Soar dolaze sa ugrađenim ESS SABRE9006A DAC-om visokih performansi koje donose čist i pun zvuk sa impresivnim odnosom između signala i šuma (SNR) od 116dB. Low-dropout (LDO) regulatori i Nichicon FineGold, Nichicon Muse i German WIMA kondenzatori Hi-Fi klase omogućavaju besprekorno napajanje i filtraciju napona.

Strix Raid DLX, Strix Raid Pro i Strix Soar imaju ugrađeno pojačalo za slušalice impedanse 600-ohm, koje može da pokrene širok spektar različitih slušalica i isporučuje čist zvuk, bogat detaljima, kao i duboke i jasne niske tonove.

 

Brzo podešavanje načina rada bez prekidanja igre sa Raid Mode-om

Strix Raid Mode omogućava korisnicima Strix Raid DLX i Strix Raid Pro zvučnih karti da sačuvaju svoje postavke kao presete, tako da kasnije mogu brzo da ih ponovo aktiviraju ili deaktiviraju uz pomoć posebnog Raid dugmeta koje se nalazi na Audio Control Box-u (kontrolnoj kutiji). Zahvaljujući ovaj vrlo praktičnoj funkciji, gejmeri neće morati da prekidaju igru da bi pokrenuli softver za podešavanje zvuka, pa neće propustiti nijedan bitan momenat. Audio Control Box (kontrolna kutija za podešavanje zvuka) poseduje i konvencionalni obrtni potenciometar za podešavanje intenziteta zvuka i nivoa Raid Mode-a. Ovaj potenciometar ima dvostruku funkciju, pa se koristi i kao dugme za izbor izlaza, odnosno dugme za prebacivanje zvuka sa slušalica na zvučnike i obrnuto.

 

Jednostavno podešavanje zvuka uz pomoć Sonic Studio softvera

Strix Raid DLX, Strix Raid Pro i Strix Soar zvučne karte dolaze u paketu sa Sonic Studio softverom koji gejmerima daje potpunu kontrolu nad njihovom zvučnom kartom. Karakteriše ga lep i intuitivan korisnički interfejs koji veći broj funkcija za podešavanje zvuka grupiše u logične celine zbog čega je Sonic Studio u isto vreme i moćan i lak za korišćenje. Za razliku od tipičnih alata za podešavanje zvuka, kod kojih se korisnički interfejs sastoji od mnoštva stranica (tabova), što podešavanje čini komplikovanim i dugotrajnim, Sonic Studio softver poseduje elegantan korisnički interfejs koji se sastoji od samo jednog ekrana (taba) na kojem se nalaze sve potrebne opcije, što podešavanje čini izuzetno brzim i lakim.

Sonic Studio interfejs grupiše ključne parametre za podešavanje zvuka zajedno, logično i shodno njihovoj funkciji, što korisniku omogućava da lako pronađe ono što želi. Audio Enhancement grupa parametara sadrži alate za fino podešavanje zvuka, a neki od njih su: ekvilajzer za regulisanje prisutnosti određenih frekvencija u zvuku, Bass Boost za dublje i naglašenije niske tonove, Voice Clarity za čist i jasan govor u igrama i filmovima, kao i Compressor za fino podešavanje dinamičkog raspona zvuka. Tuning grupa je namenjena korisnicima koji koriste slušalice i omogućava im da uključe takozvani „virtual surround“ režim zvuka i podese virtualni prostor, raspored zvučnika i reverberaciju (odjek). Na posletku, Mic Tuning grupa sadrži brojne opcije vezane za podešavanje rada mikrofona i takozvanu „Perfect Voice“ kontrolu. S obzirom na to da je dizajnirana za multiplejer igre, gde je komunikacija sa suigračima od izuzetne važnosti, Perfect Voice tehnologija osetno smanjuje buku koja dolazi iz okruženja, kao što je buka koja nastaje pritiskanjem tastera na tastaturi i mišu ili ljudski žagor, i na taj način omogućava čistu i nesmetanu glasovnu komunikaciju između suigrača.

Sonic Studio poseduje i mogućnost upravljanja Sonic Radar Pro, jedinstvenom tehnologijom koja precizno određuje odakle dolaze razni zvuci u igri, kao što su koraci ili pucnji, i prikazuje ih u posebnom okviru na ekranu. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, gejmeri mogu da prate svoje neprijatelje i predvide njihove poteze u FPS igrama.