ASUS overkloking

Tokom Games.Con festivala ovog vikenda na Beogradskom sajmu u Hali 2, pored gejmera i jutjubera, učešće su imali i naši najpoznatiji overklokeri. Demonstracijom kvaliteta ASUS matičnih ploča i grafičkih karti, tokom overklok sesija, gde se kao hlađenje koristio tečni azot, desilo se nešto što verujemo ni sami overklokeri nisu mogli da naslute u potpunosti.

Naime, oboreno je čak 11 svetskih rekorda na ASUS ROG STRIX-RX460-O4G-GAMING grafičkoj karti. Sa čime je još jednom potvrđeno da ASUS ima najbrže grafičke karte na svetu, sa najboljim kvalitetom izrade. Kada kažemo kvalitet, misli se na pokazatelj koji implicira na to da su karte izdržale rad na čak -80°C, pri čemu je ostalo dovoljno prostora za obaranje čak 11 svetskih rekorda. Bitno je spomenuti i to da je u ovom procesu korišćena ASUS Rampage V Extreme matična ploča, sa Intel Core i7 5960X procesorom.

Koliko je bilo zabavno ovim momcima iz HW GURUS overklok tima, govori i to da su se oprobali i na ASUS AMD platformi kada je jurenje maksimalnog kloka procesora u pitanju. Koristeći AM3+ AMD FX-8350 procesor u kombinaciji sa ASUS 970 PRO GAMING/AURA matičnom pločom dogurali su do neverovatnih 8086 MHz, što je duplo više od deklarisane vrednosti, gde ih je samo 600 MHz delilo od svetskog rekorda.

Na kraju svega, bilo je odlično zezanje, koje je kulminiralo odličnim rezultatima, tj. svetskim rekordima.