Asus ROG

Z170 gejming matična ploča vrhunskih performansi, prva na svetu sa ugrađenim RGB konektorima za lako podesivo LED osvetljenje, plus 802.11ac Wi-Fi MU-MIMO, dual U.2, M.2 i USB 3.1 tehnologije

ASUS Republic of Gamers (ROG) je najavio Maximus VIII Hero Alpha, gejming matičnu ploču ATX formata koja se bazira na Intel Z170 čipsetu, sa brojnim gejmerskim karakteristikama i najsavremenijim mogućnostima za povezivanje. Ovo je prva matična ploča na svetu sa integrisanim RGB konektorima, kompatibilnim sa standardnim 12V RGB LED trakama za lako podesivo osvetljenje.

Maximus VIII Hero Alpha je naslednik vrlo popularne ROG Maximus VIII Hero matične ploče. Dolazi sa dva nova četvoropinska konektora za RGB trake, 2×2 (2T2R) 802.11ac Wi-Fi sa Multi-User MIMO (MU-MIMO) podrškom, USB 3.1 Type-A i Type-C priključcima koje pokreće Intel® USB 3.1 kontroler koji omogućava brzinu prenosa podataka do 10Gbit/s, kao i dvostrukim NVM Express (NVMe) U.2 priključcima i M.2 priključkom za brzinu prenosa od 32Gbit/s i podrškom za three-way RAID.

Maximus VIII Hero Alpha matična ploča je opremljena brojnim ekskluzivnim tehnologijama koje obezbeđuju najbolje gejming performanse i izuzetne overkloking mogućnosti za šestu generaciju Intel Core procesora i DDR4 memoriju. Ove napredne mogućnosti podrazumevaju 5-Way Optimization auto-tuning za momentalno poboljšanje performansi, T-Topology tehnologiju druge generacije koja otvara nove mogućnosti za overkloking DDR4 memorije, kao i Pro Clock tehnologiju koja omogućava turbo frekvencije za BCLK.

Maximus VIII Hero Alpha ploča je opremljena najboljim gejming audio sistemom – SupremeFX 2015 sa Sonic Studio II softverom, najboljim gejming mogućnostima za umrežavanje zahvaljujući najnovijem Intel Gigabit Ethernet adapteru, kao i LANGuard i GameFirst IVBeta tehnologijama.

asus-rog

Najbolje gejming mogućnosti za povezivanje: RGB Strip Header, 2×2 802.11ac MU-MIMO Wi-Fi, U.2, M.2 i USB 3.1

Maximus VIII Hero Alpha ploča se bazira na veoma uspešnoj i popularnoj Maximus VIII Hero ploči, ali se od nje razlikuje po novim mogućnostima za povezivanje, kao i dodatku za uzbudljivo RGB LED osvetljenje. Sa dva patentirana četvoropinska Aura RGB-Strip priključka i dva nastavka koja dolaze u pakovanju, korisnici mogu vrlo lako da osvetle svoju gejming opremu ili prostoriju prelepim bojama. Sve što korisnik treba da uradi je da priključi standardnu 12V LED RGB traku na Aura RGB-strip priključak. Maximus VIII Hero Alpha dolazi sa Aura lighting-control softverom za upravljanje integrisanim RGB LED osvetljenjem i priključenim LED RGB trakama.

Maximus VIII Hero Alpha dolazi sa ugrađenim 802.11ac Wi-Fi adapterom najnovije generacije, sa 2×2 (2T2R) dvopojasnim (dual-band) 2.4/5GHz antenama za maksimalnu brzinu do 867Mbit/s, kao i podrškom za najnoviju Multi-User MIMO (MU-MIMO) tehnologiju koja obezbeđuje najbolje WiFi performanse.

Da bi se iskoristio pun potencijal najnovijih SSD uređaja, Maximus VIII Hero Alpha poseduje dvostruke NVMe U.2 priključke. Ova revolucionarna tehnologija omogućava da SSD uređaji rade na maksimalnim brzinama do 32Gbit/s, dok istovremeno korisnicima pruža plug-and-play udobnost. Maximus VIII Hero Alpha takođe poseduje i M.2 priključak sa x4 PCI Express 3.0/2.0 propusnim opsegom, koji podržava three-way RAID konfiguracije koje donose vrtoglave brzine ili visok nivo bezbednosti podataka. Na internim laboratorijskim testovima, Maximus VIII Hero Alpha ploča je postigla brzinu upisivanja od 3386MB/s i brzinu čitanja od neverovatnih 3575MB/s.

Maximus VIII Hero Alpha dolazi sa ugrađenom podrškom za USB 3.1 standard, to jest sa USB 3.1 Type-A priključcima i sa reverzibilnim USB 3.1 Type-C priključcima koji omogućavaju jednostavnije korišćenje i brzinu prenosa podataka do 10Gbit/s — što je duplo brže od USB 3.0 standarda. USB 3.1 je potpuno kompatibilan sa postojećim USB uređajima, dok ekskluzivna ASUS USB 3.1 Boost tehnologija automatski podiže performanse USB 3.1 standarda na još viši nivo.

 

 

 

Najbolje gejming performanse: T-topology druge generacije, 5-Way Optimization, Pro Clock i DDR 3800+

Jedna od prednosti Maximus VIII Hero Alpha ploče je 5-Way Optimization tehnologija za automatsko overklokovanje, koja donosi i besprekornu kontrolu nad ventilatorima, čime se momentalno postiže primetno poboljšanje performansi. Ova ekskluzivna tehnologija dinamički optimizuje esencijalne aspekte sistema na osnovu načina na koji korisnik koristi računar u datom trenutku, čime se obezbeđuju vrhunske procesorske performanse, svakodnevna ušteda energije, izuzetno stabilno digitalno napajanje, kao i niske temperature i tih rad ventilatora. 5-Way Optimization tehnologija će čak i podešavanja mreže i zvuka automatski optimizovati za korisnikove omiljene igre.

Najnovija ROG ploča je opremljena i ASUS T-Topology tehnologijom druge generacije, koja omogućava overklokovanje DDR4 memorije do taktova iznad 3800MHz.

Za vrhunsko hlađenje i tišinu u radu se brinu napredne kontrole za ventilatore i vodenu pumpu, koje se nalaze u okviru vrlo intuitivnog interfejsa Fan Xpert 3 softvera. Zaseban priključak za vodenu pumpu, koji je ugrađen na ploču, omogućava da korisnik brzo i jednostavno počne da koristi vodeno hlađenje i sve njegove prednosti.

Maximus VIII Hero Alpha poseduje i takozvanu Pro Clock tehnologiju, koja omogućava BCLK frekvencije od 400MHz, pa čak i više od toga.

 

Najbolji gejming audio: Šampionski SupremeFX 2015, Sonic Studio II i one-click auto-tuning

Maximus VIII Hero Alpha dolazi sa audio sistemom šampionskog nivoa. ROG inženjeri su u potpunosti redizajnirali integrisani audio sistem i opremili ga najkvalitetnijim gejming ulazima i izlazima, specijalnim zaštitama i pažljivo izabranim audio komponentama koje ispunjavaju profesionalne audio standarde. Neke od tih komponenti su ESS® ES9023P digitalno-analogni konverter (DAC) sa Hyperstream™ tehnologijom, ultra-low-jitter clock, Nichicon® kondenzatori, 2VRMS pojačalo za slušalice i Sonic SenseAmp tehnologija koja prepoznaje bilo koje slušalice sa impedansom u rasponu od 320 do 600 oma  i automatski vrši optimizaciju u cilju postizanja što boljeg kvaliteta zvuka.

SupremeFX 2015 sadrži i intuitivni Sonic Studio II softver koji omogućava primenu raznih zvučnih efekata, kao i Perfect Voice tehnologiju za ukljanjanje buke u oba smera komunikacije, čime se postiže čista i jasna konverzacija. Tu je i one-click virtual-surround funkcija koja emulira 7.1 zvuk, čak i na stereo (2.0) slušalicama.

Sonic Studio II poseduje i takozvanu Casting Enhancer funkciju koja poboljšava kvalitet zvuka prilikom strimovanja ili snimanja.

 

 

Najbolje gejming mogućnosti za umrežavanje: Intel Gigabit Ethernet adapter za konekciju bez lag-a, LANGuard i GameFirst IVBeta

Maximus VIII Hero Alpha ploča kombinuje najbolje hardverske i softverske tehnologije kako bi korisniku omogućila vrhunske mrežne performanse za onlajn gejming.

Najnoviji Intel Gigabit Ethernet adapter (I219-V) primetno smanjuje opterećenje procesora i daje prioritet TCP i UDP saobraćaju, čime više procesorske snage ostaje na raspolaganju igrama. Ekskluzivna LANGuard signal-coupling tehnologija i komponente premijum kvaliteta obezbeđuju stabilniju konekciju i bolju propusnost. Tu su i komponente koje ovoj matičnoj ploči pružaju zaštitu od prenapona i elektrostatičkog pražnjenja (ESD Guards), čime se postiže do 1,9 puta veća tolerancija na statički elektricitet i do 2,5 puta bolja zaštita od prenapona (do 15KV).

Nova i ekskluzivna GameFirst IVBeta tehnologija daje prioritet paketima podataka koji imaju veze sa igrama i na taj način stvara više prostora u propusnom opsegu za igre, čime se eliminiše lag i zagušenje u prenosu podataka prilikom igranja online igara. U sklopu GameFirst IVBeta tehnologije se nalazi i Multi-Gate Teaming funkcija uz pomoć koje korisnik može da udruži sve raspoložive mreže / konekcije i na taj način postigne još bolju propusnost.