Uz pomoć optičke stabilizacije slike i laserskog auto-fokus sistema, snimite savršeno jasne fotografije za tren oka. Zahvaljujući tankim ivicama, od svega 5mm, sada u džepu možete imati uređaj koji donosi iskustvo fotografisanja kao na DSLR fotoaparatima.

ASUS je danas pozvao Evropu da vidi svet izbliza uz pomoć ZenFone Zoom pametnog telefona – najtanjeg telefona na svetu sa 3X optičkim zumom koji obezbeđuje Hoya objektiv unutar kojeg se nalazi deset optičkih elemenata (sočiva). ZenFone Zoom Vam omogućava snimanje izuzetno jasnih fotografija i mogućnost zumiranja do 12X, kombinujući optički i digitalni zum.

Sa ugrađenom optičkom stabilizacijom slike (OIS) koja eleminiše efekat „nemirne ruke“ i sprečava zamućenje fotografije, četvorojezgarnim Intel Atom procesorom i 4GB RAM memorije, ZenFone Zoom postavlja nove standarde kada je u pitanju iskustvo fotografisanja na pametnim telefonima. Drugim rečima, ZenFone Zoom donosi iskustvo fotografisanja kao na DSLR fotoaparatima, dok mu njegovo jednodelno metalno kućište sa debljinom od samo 5mm na ivicama omogućava da lako sklizne u džep.

Predstavljajući ZenFone Zoom Evropi na IFA sajmu u Berlinu, Erik Hermanson, ASUS-ov šef marketinga za mobilne uređaje, rekao je: „ASUS ZenFone 2 predstavlja sjajan smart telefon za snimanje divnih fotografija visoke rezolucije u svakodnevnim situacijama. Sada, sa ZenFone Zoom uređajem, nudimo korisnicima smart telefon koji ne podseća na DSLR fotoaparat samo svojim izgledom, već i naprednim mogućnostima koje poseduje. Od sada će profesionalna fotografija biti dostupna svima, uz pomoć ASUS ZenFone Zoom pametnog telefona.”

 

Vidite svet izbliza: 3X optički zum i OIS, objektiv sa 10 optičkih elemenata, Real Tone blic i laserski fokus

Inovativno digitalno oko koje se sastoji od 10 optičkih elemenata su konstruisali eksperti za optiku iz kompanije Hoya. Staklena, sintetička i prizmatična sočiva su precizno postavljena tako da formiraju takozvani „periskop sa dve prizme“, čime se obezbeđuje maksimalni dotok svetlosti i snimanje fotografija u najboljem mogućem kvalitetu. Ugrađena optička stabilizacija slike (OIS) obezbeđuje oštrije i mirnije snimke u svakoj situaciji, čak i pri fotografisanju sa maksimalnim trostrukim optičkim uvećanjem.

Još jedna od prednosti zadnje kamere je i takozvani dual-LED Real Tone blic koji perfektnom kombinacijom žute i bele svetlosti proizvodi prirodniju boju svetla za fotografisanje u zatvorenom prostoru. Zadnja kamera je opremljena i laserskim sistemom za automatsko fokusiranje koji omogućava nastajanje savršeno čistih fotografija za samo 0,2 sekunde. Drugim rečima, samo peti deo sekunde će biti potreban da se kamera fokusira na subjekat u kadru i snimi fotografiju.

DSLR iskustvo u džepnoj veličini: Periskopski dizajn, profesionalni rezultati i vrhunska završna obrada

Projektovanje najtanjeg telefona na svetu sa optičkim zumom je zahtevalo drugačiji način razmišljanja, tako da su ASUS-ovi inženjeri rotirali mehanizam sa sočivima kako bi kreirali kompaktan, veoma složen  i precizan dizajn koji se primenjuje kod periskopa. U paru sa Panasonic SmartFSI® senzorom slike, ZenFone Zoom beleži više svetla i više boja i na taj način nam otkriva detalje i lepotu koje kamere drugih telefona ne mogu da zabeleže, i to u svim svetlosnim uslovima.

Dizajn ZenFone Zoom telefona je inspirisan izgledom DSLR fotoaparata, kao i osećajem koji ovi uređaji pružaju pri držanju u ruci, te poseduje zasebnu dugmad za slikanje, snimanje i podešavanje zuma. Čvrsti jednodelni okvir je precizno izrađen, dok je metalna završnica hladna i glatka na dodir. Pozadina ZenFone Zoom telefona može biti u takozvanim Pure Black ili Ceramic White bojama.

Intuitivna ZenUI Camera aplikacija snimanje fotografija profesionalnog kvaliteta čini veoma jednostavnim i lakim. Ekskluzivni Super Resolution režim rada koristi takozvanu multi-frame-fusion tehnologiju i kreira fotografije koje su izuzetno bogate detaljima. Četiri snimka od po 13MP će biti sjedinjena u jednu sliku koja je četiri puta jasnija/čistija od svakog pojedinačnog snimka. Bez obzira na to da li fotografišete po noći ili danu, ZenFone Zoom snima više detalja uz manje digitalnog šuma i sve to beleži u fotografijama rezolucije do 52MP, zahvaljujući Super Resolution režimu.

ZenFone Zoom poseduje i mogućnost snimanja takozvanih makro fotografija pri udaljenosti objektiva od samo 5cm u odnosu na subjekat. Otkrijte novi i neviđeni svet detalja Manuelni režim omogućava brzo podešavanje brzine zatvarača, vrednosti ekspozicije, balansa bele boje, ISO osetljivosti i drugih parametara koje koriste profesionalni fotografi.

 

Visoke performanse: snaga 64-bitnog četvorojezgarnog procesora, 4GB RAM, 250Mbit/s LTE i Full HD IPS ekran

ZenFone Zoom je opremljen 64-bitnim quad-core Intel Atom procesorom koji vešto balansira između vrhunskih performansi sa jedne i odlične energetske efikasnosti sa druge strane, a sve to zahvaljujući Intelovoj sofisticiranoj 22nm Silvermont arhitekturi. Intelovi novi Tri-Gate tranzistori imaju tri puta veću površinu nego obični, čime se postiže bolja električna provodnost, povećavaju performanse i smanjuju gubici snage. ZenFone Zoom takođe poseduje i ogromnih 4GB DDR3 RAM memorije koja radi u dual-channel režimu i do 128GB memorije za skladištenje podataka.

Zahvaljujući LTE tehnologiji kategorije 4+, brzina preuzimanja podataka dostiže 250Mbit/s. Vreme reagovanja na dodir iznosi 60ms, što će korisnicima ZenFone Zoom telefona doneti brzinu u radu i glatko kretanje kroz korisnički interfejs. Baterija od 300mAh omogućava autonomiju od svitanja do sumraka, pa i duže. Tu je i ekskluzivna ASUS BoostMaster[1] tehnologija za izuzetno brzo punjenje baterije zahvaljujući kojoj ćete bateriju od 0 do 60% napuniti za samo 39 minuta.

Ekran ugrađen u ZenFone Zoom je dijagonale 5,5 inča, 1920×1080 Full HD rezolucije i IPS tipa. Pruža širok ugao vidljivosti od 178 stepeni i fantastičnih 403 piksela po inču. Ekran je oplemenjen ASUS TruVivid tehnologijom, koja neprimetno transformiše konvencionalni četvoroslojni dizajn ekrana u inovativnu dvoslojnu konstrukciju. Spajanjem dva sloja, odnosno zaštitnog stakla i panela osetljivog na dodir, se eliminiše vazdušni međuprostor, pa su stvari koje vidite na ekranu fizički bliže Vašem prstu, što donosi veću udobnost u korišćenju.

Zaštitno Corning® Gorilla® staklo četvrte generacije donosi dvostruko veću otpornost na oštećenja u odnosu na prethodnu generaciju.

[1] 18W BoostMaster adapter se dobija u paketu samo uz 2.3GHz/4GB ZenFone Zoom model.