Sony kucni bioskop

Kompanija Sony je na CES sajmu u Las Vegasu ponosno predstavila nove uređaje koji obećavaju spektakularno bioskopsko iskustvo kod kuće – u pitanju su novi 4K Ultra HD Blu-ray Disc plejer UBP-X800, traka sa zvučnicima HT-ST5000 prilagođena za Dolby Atmos audio tehnologiju, kao i AV risiver kompatibilan sa formatom DTS:X. Kako bi vam pružila u potpunosti prožimajuće audio-vizuelno iskustvo, kompanija Sony je iskoristila najbolje tehnologije, odnosno 4K HDR standard za sliku i object audio format za zvuk, uz dodatne prednosti prepoznatljivog dizajna i reputacije Sony uređaja.

Model UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray plejera predstavlja najbolje u okviru inovativne Ultra HD tehnologije i omogućava vam da na najbolji način uživate u svojoj vrednoj filmskoj zbirci. Kreiran u saradnji sa stručnjacima iz kompanije Sony Pictures Entertainment sa ciljem da obezbedi najbolji mogući prikaz sa 4K Ultra HD Blu-ray diskova, onako kako su filmski stvaraoci zamislili, a u 4K rezoluciji.

Ovaj uređaj pobrinuće se i za visoki kvalitet zvuka – sa mogućnošću reprodukcije audio sadržaja visoke rezolucije, model X800 će počastiti sve audiofile odličnim prenosom zvuka sa bilo kog uređaja. Tehnologija DSEE HX nadograđuje originalnu frekvenciju uzorkovanja i dubinu bita signala, pa je zvuk verniji, šireg dinamičkog opsega i bliži visokoj rezoluciji.

Za razliku od većine Blu-ray Disc plejera koji šalju i audio i video signal na TV preko istog HDMI izlaza, novi model X800 razdvaja ove signale i usmerava ih na različite HDMI izlaze, smanjujući električnu interferencu i obezbeđujući beskompromisno kvalitetan prenos zvuka.

Novi plejer odlikuje izuzetno čvrsto Frame and Beam kućište, dizajnirano tako da umanji mehaničke vibracije. Unutra se nalazi čitav set audio kodeka koji vam omogućavaju da uživate u fajlovima visoke rezolucije kodirane do dubine od 192kHz/24 bita, kao i u sadržaju u DSD formatu do dubine od 11,2MHz[i].

Zahvaljujući kompatibilnosti sa Bluetooth standardom, možete bez smetnji uživati u omiljenim melodijama uz par bežičnih slušalica, dok ostali ukućani gledaju televizor, ili pak spojiti bežične zvučnike sa plejerom i uživati u zvuku ispred ili dalje od televizora, u zavisnosti od lokacije zvučnika.

Budite deo Dolby Atmos revolucije uz traku sa zvučnicima HT-ST5000 koja je kreirana u saradnji sa kompanijom Sony Pictures za najbolje 3D audio bioskopsko iskustvo. Ovaj uređaj pruža brojne mogućnosti za povezivanje koje nude kompatibilnost sa najnovijim 4K, HDR i HDCP2.2 standardom, pri čemu ovaj uređaj savršeno radi sa plejerom X800 za istinsko bioskopsko iskustvo u vašem domu.

Elegantna traka sa zvučnicima dodaje impresivnu multi-kanalnu audio reprodukciju vašem vizuelnom doživljaju, ali bez pravljenja nereda u dnevnom boravku. Uz dodatnu dimenziju koju pružaju dva nova uspravna Atmos zvučnika na bočnim stranama trake, obezbeđen je zadivljujuće detaljan 7.1.2-kanalni zvuk. U kombinaciji sa koaksijalnim zvučnicima za Hi-Res audio sadržaj, koje odlikuju izdvojeni drajveri za srednje i visoke tonove u istom telu, u potpunosti će vas okružiti muzika, dijalog i zvučni efekti, dok moćni bežični niskotonac pruža snažan, dubok bas zvuk.

Uz ugrađene servise Chromecast i Spotify Connect, nikad nije bilo lakše da pustite svoje omiljene numere, jer vam je obezbeđen pristup više od stotinu aplikacija za strimovanje muzike. Na raspolaganju su i mogućnost za bežično Multi-Room povezivanje zvučnika, kao i kompatibilnost sa Bluetooth i NFC standardima.

Filmsko uzbuđenje upotpuniće i AV risiver STR-DN1080, kompatibilan sa podrškom za Dolby Atmos tehnologiju i DTS:X format, uz 4K HDR obradu i nadograđivanje, kao i mogućnost reprodukcije audio sadržaja visoke rezolucije, uključujući i  DSD format. Ovaj risiver je napravljen za ozbiljnu reprodukciju zvuka, a nudi mogućnost simulacije surround zvuka uz pomoć dodatnih kanala, pružajući 7.1.2-kanalno surround iskustvo. Naime, bilo da uživate u 3D surround ili prirodnom audio iskustvu, model DN1080 poseduje fleksibilno rešenje za zvučnike sa ciljem sa „relocira“ zvuk i simulira optimalnu poziciju i ugao za najbolji doživljaj, bez obzira na fizička ograničenja u prostoru. Podešavanjem Phantom Surround Back dodaju se dva virtuelna zadnja zvučnika i postiže iskustvo 7.1.2.-kanalnog ozvučenja sa 5.2.1-kanalnim uređajem.

AV risiver STR-DN1080 nudi brojne mogućnosti za povezivanje drugih uređaja, među kojima su šest HDMI izlaza i 2 izlaza koja su kompatibilna sa HDCP 2.2 standardom i podrškom za najnoviji 4K 60p format (4:4:4[ii]). Ovaj model je čak kompatibilan sa novim BT.2020 gama standardom za prikaz širokog opsega boja, ali i sa USB priključkom i Bluetooth standardom. Takođe, omogućeno je bežično Multi-Room povezivanje sa drugim zvučnicima, a ugrađeni su i servisi Chromecast i Spotify Connect, pa je ovaj uređaj praktično rešenje visokog kvaliteta koji će odgovoriti na sve vaše potrebe.

Model UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray plejera će biti dostupan na proleće 2017. godine, po ceni od približno 400 evra.

Model  HT-ST5000 trake sa zvučnicima će biti dostupna na proleće 2017. godine, po ceni od približno 1.500 evra.

Model AV risivera STR-DN1080 će biti dostupan na proleće 2017. godine, po ceni od približno 800 evra.

[i] Nakon firmware ažuriranja.

[ii] HDMI 5 ulaz/dva izlaza podržavaju 4:4:4.