Stručnjaci IT kompanije za sigurnost Avira najavili su izlazak novog paketa koji se usmerava na ponudu nagrađivane malware zaštite korisnicima za njihove uređaje, kao i šifrovano surfovanje na javnim WiFi mrežama.

 

Kupci koji kupe novi paket biće u potpunosti zaštićeni od zlonamernih programa i krađe podataka. Avira Antivirus Pro izgrađen je na nekim od najboljih vrhunskih antivirusnih dostupnih tehnologija, omogućujući milionima korisnika širom sveta da se više ne brinu o zlonamernim programima. PRIVATE WiFi Šifrirani VPN savršeno upotpunjava paket, iz razloga što korisnicima pruža lični VPN (Virtual Private Network) za automatsko šifrovanje podataka koji se prenose preko bilo koje WiFi mreže.

 

“Avira i PRIVATE WiFi Šifrirani VPN imaju zajedničku misiju: ponuditi ljudima najbolje u klasi digitalne zaštite, gde god se nalazili. U svetu sa povećanom mobilnosti odlučili smo pružiti našim klijentima zaštitu u pokretu: naš nemačko projektovani AntiVirus bori se protiv svih vrsta virusa, a u kombinaciji s profesionalnim servisom šifrovanja sprečava da se dogode bilo kakvi phishing napadi”, rekao je Thorsten Bruchhaeuser, Izvršni potpredsednik Prodaje i Poslovnog razvoja u Aviri.

 

Uz sve skrivene opasnosti s kojima se susreću korisnici koji pristupaju javnim WiFi hotspotovim, postalo je neophodno dodati dodatni sloj zaštite za njihove osetljive podatke. Kodirani VPN će zaustaviti hakere od presretanja privatnih podataka iz korisničkih uređaja, bez obzira na metodu koju je haker odabrao: rogue WiFi access point, napad čovek-u-sredini ili softversko njuškanje.

 

Alok Kapur, Predsednik i Glavni operativni direktor Private WiFi-a izjavio je: “Uzbuđeni smo udružiti snage sa Avirom u stvaranju paketa potpune zaštite. Korisnici koji kupuju paket biće u posedu najboljih oružja u borbi protiv svih vrsta digitalnih napada i više se neće morati brinuti o tome da će njihovi privatni podaci završiti u rukama drugih bez njihovog pristanka”.

 

Novi paket proizvoda Avire distribuiraće se putem partnerske mreže na globalnom nivou, sa početkom od ove nedelje, a biće dostupan i na nemačkom i engleskom jeziku.