BASF i Yamaha razvijajnu novo vozilo

Uz pomoć raznovrsnih plastičnih materijala kompanije BASF, novo koncept vozilo na tri točka 05GEN kompanije Yamaha Motor Co., d.o.o. („Jamaha“) putovanja na kraćim relacijama postaće povoljnija i udobnija. U periodu od 14. jula 2016. do 15. juna 2017. godine, nova generacija ovih vozila na električni pogon biće izložena u Muzeju arhitekture Tojo Ito koji se nalazi u Imabariju na japanskom ostrvu Omišima.

Kod modernih vozila ključ udobne i opuštajuće vožnje predstavljaju gume. Infinergy®, kao prvi prošireni termoplastični poliuretan u svetu i termoplastični poliuretan Elastollan®, materijali su kompanije BASF koji su korišćeni u izradi guma za vozilo 05GEN kako bi upotpunili ugođaj u vožnji. Karakteristična ćelijska struktura materijala Infinergy obezbeđuje upečatljiv dizajn, dok Elastollan nudi mogućnost dodavanja raznovrsnih tekstura i boja na samoj površini gume.

Endi Postltvajt, viši podpredsednik sektora Proizvoda za poboljšanje performansi materijala, za azijsko-pacifičku oblast rekao je: „Jamahino vozilo nove generacije ima za cilj da poboljša uslove i kvalitet vožnje za one koji putuju na kraćim relacijama. Mi to u potpunosti razumemo i trudimo se da u designfabrik® od ideja stvorimo proizvode za svakodnevnu upotrebu koji će ljudima poboljšati kvalitet života. Time što smo naše konsultantske usluge po pitanju boje, materijala i završne obrade ponudili Jamahi, pomogli smo im da realizuju svoj dizajnerski koncept pod nazivom ‘Prefinjena Dinamičnost’ (Refined Dynamism).“

BASF-ov designfabrik® u Tokiju pruža podršku industrijskim dizajnerima i inženjerima da od  kreativnih ideja dođu do krajnjeg proizvoda tako što im kroz svaku fazu razvoja proizvoda daje savete o potencijalnoj primeni različitih materijala.