BenQ, globalno priznati inovativni proizvođač u oblastima digitalnog životnog stila i predvodnik u profesionalnim monitorima za igranje, ponosno objavljuje da se pridružio turnirima South East Europe Championship (prva sezona), elitnog globalnog niza profesionalnih turnira u igrama koje organizuje Electronics Sports League (ESL). Partnerstvo je objavljeno neposredno pre događaja koji se željno iščekivao i koji je okupio najbolje igrače i entuzijaste iz regiona na takmičenju u sklopu okupljanja East European Comic Con 2015., od 8. do 10. maja u Bukureštu u Rumuniji.

benq

Ove godine BenQ će takođe udružiti snage s ESL-om, najvećom svetskom kompanijom iz područja e-sporta, kao glavni sponzor prve sezone turnira koji će u 2015. etablirati profesionalno igranje u jugoistočnoj Europi, sa ciljem da se u ovoj regiji održi uspešno profesionalno takmičenje. Zajedno sa ELS-om i drugim partnerima, BenQ će osigurati da sve takmičarske pozornice i prostori za uvežbavanje ne samo zadovolje nego i nadmaše standarde za igranje svetske klase, uz 60 vrhunskih profesionalnih monitora za igranje, među kojima se nalaze BenQ XL2430T kao i nova perjanica XL2730Z.

 

“BenQ se tokom protekle četiri godine pokazao kao sjajan saveznik u e-sportu, podržavajući događaje i timove širom sveta,” izjavio je Martin Kadinov iz organizacije ESL South East Europe. “Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno imati partnere kao što je BenQ, ne samo zato što nam pomažu da stvorimo savršene uslove za takmičenje najboljih igrača na svetu, nego i zato što dele našu viziju e-sporta.”

 

BenQova nova 27“ perjanica iz serije monitora XL: XL2730Z

Tim kompanije BenQ istrajan je u tome da vam stavi vrhunsku tehnologiju na raspolaganje i oduševljen što može objaviti da je kompanijska perjanica među profesionalnim monitorima za igranje, XL2730Z, postao službeni monitor koji će se koristiti tokom finala takmičenja South East European Championship. Opremljen QHD rezolucijom za vrhunski kvalitet slike do najsitnijih detalja, frekvencijom osvežavanja od 144 Hz i vremenom odziva od 1 ms (GTG), inovativni XL2730Z garantuje ultimativno iskustvo igranja. Monitor XL2730Z može se pohvaliti i tehnologijom Motion Blur Reduction koja će osigurati najglatkije moguće pokrete te tehnologijom VESA DisplayPort Adaptive-Sync koja minimalizuje zastajkivanje i rascep slike, nudeći zajednicama igrača širom sveta zadovoljavajuće glatke i ultra-brze performanse. Druge inovativne karakteristike uključuju Smart Scaling i Color Vibrance koje omogućuju igračima da prilagode osvetljenje, boju i prikaz. Merne oznake za podešavanjima monitora omogućiće im da prilagode monitor svojim specifičnim potrebama. BenQ se takođe izuzetno stara da zaštiti oči igrača od svetla plavog spektra i treperenja ugradnjom načina rada Low Blue Light i tehnologije protiv treperenja i u ovaj novi monitor za igrače.

 

“Isprobajte sami”: poseban doživljaj za igrače i publiku

Pored toga što je ekskluzivni monitor za igranje tokom finala takmičenja ESL South East Europe, novi XL2730Z bio je dostupan i svim posetiocima u sklopu doživljaja „Isprobajte sami“ na BenQ-ovom štandu na okupljanju Comic Con Expo, a za lokalna takmišenja bilo je postavljeno i posebno područje za igranje. XL2730Z dostupan je širom sveta od proleća 2015.

 

Pete Wang, predsednik kompanije BenQ Europe, kaže: “Ponosni smo što možemo da objavimo partnerstvo sa ESL-om i od samog početka da budemo jedan od pokretača profesionalnog igranja u regionu jugoistočne Europe. Igranje na profesionalnom nivou zahteva veštinu, stručnost i odlučnost, što su karakteristike koje su uspešno razvili i BenQ i organizacija ESL, postavši tako jedan od najsnažnijih partnerskih tandema u e-sportu. Ovo sponzorstvo je sjajna prilika da pokažemo našu podršku igračkoj zajednici i doprinesemo razvoju e-sporta. Čvrsto verujemo da će ovo partnerstvo dovesti ESL South East Europe, ali i kompaniju BenQ na sasvim novi nivo.”