benq projektori za obrazovanje

BenQ, globalno priznati inovator u domenu digitalnog životnog stila i predvodnik u DLP® projektorima s prvim mestom po tržišnom udelu u 1080p Full HD segmentu, očitao je novu lekciju konkurenciji objavom najboljih projektora ultrakratkog dometa namenjenih obrazovnim ustanovama – od osnovnih i srednjih škola, pa do fakulteta. Modeli MW883UST i MX882UST BenQ-ovi su najnapredniji projektori do sada, a u mogućnosti su da prikažu projekciju velike dijagonale sa ekstremno malih udaljenosti, uz vrhunski kvalitet slike, čak i u velikim i poluosvetljenim prostorijama.

benq projektori

Uz mogućnost nadogradnje za interaktivne mogućnosti i bežični rad, MW883UST i MX882UST znatno olakšavaju nastavnicima da poboljšaju svoja predavanja. U kombinaciji s jednostavnim postavljanjem, intuitivnim kontrolama i izvanrednim kvalitetom slike, nastavnici sada u rukama imaju alat koji je teško nadmašiti.

 

Najbolji u razredu

Projektore MW883UST i MX882UST pogone moćne optičke jedinice svetline impozantnih 3000 ANSI lumena koje pružaju vrhunski kvalitet slike i bogat vizuelni doživljaj, čak i u velikim i poluosvetljenim prostorima. DLP tehnologija u kombinaciji sa objektivom vrhunskog kvaliteta dodatno poboljšava kontrast i čitljivost, a istovremeno omogućava održivi, dugotrajni prikaz boja bez gubitka vernosti. Oba projektora opremljena su inovativnim sočivima sa unutrašnjom refleksijom koji rezultiraju nenadmašenom ujednačenošću slike i čitljivošću, nadmašujući uporedive proizvode na tržištu. Projektovani tekst nikad nije izgledao tako oštar. Nastavnici i učenici mogu da rade, čitaju i pišu beleške bez dodatnog naprezanja očiju.

 

Pogled s kratke udaljenosti

Svestranost projekcije ultrakratkog dometa na projektorima MW883UST i MX882UST vidljiva je u punom sjaju. Nastavnici će zadiviti svoje učenike projekcijom dijagonale 87“ prikazanom sa svega 8 centimetara udaljenosti od projektora. Ekstremne mogućnosti projekcije ultrakratkog dometa omogućavaju korišćenje ovih projektora u različitim prostorima i sobama različitih dimenzija, s minimalnim smanjenjem kvaliteta slike.

 

Napredni dizajn

MW883UST i MX882UST dolaze s nizom karakteristika koje im poboljšavaju svestranost, trajnost i jednostavnost upotrebe. Oba projektora mogu koristiti mogućnosti interaktivne olovke i dodirne projekcije. Skriveni priključci za opcioni dodatak QCast i USB WiFi adapter omogućavaju nadogradnje za bežično povezivanje i deljenje sadržaja. Interni mehanizam zapečaćen je i zaštićen od prašine kako bi se sprečila oštećenja tokom rada. Poboljšani dizajn zidnog nosača olakšava i ubrzava montažu na bilo kojoj površini. Mogućnosti prilagođavanja uglova (Corner Fit) i prilagođavanja površini (Surface Fit) daju dodatne mogućnosti prilikom izbora mesta na kojem ćete montirati projektor. Oba modela dolaze sa ugrađenim zvučnikom, bočno postavljenom tastaturom, modularnom podrškom za interaktivno korišćenje PointWrite, automatskim uključivanjem kada se otkrije signal na HDMI priključku, pasivnim načinom rada koji štedi energiju, udaljenim nadzorom (kontrola putem LAN-a) i udaljenom nadogradnjom ugrađenog softvera (firmware-a) preko LAN-a.