Koliko stvarno želite da osetite doživljaj trke? Želite li da vas zvuk motora protrese do kosti i da vam se želudac zaljulja dok prolazite nagnutom krivinom brzinom od 300 kilometara na sat?

Spremite se upravo za to, jer je BenQ, prvak u monitorima za igranje, predstavio ultimativni zakrivljeni LCD monitor visokih performansi, stvoren za najrealističniji doživljaj igranja:  XR3501. Stvoren za zahtevne vozače trka, XR3501 će vas zalepiti za sedište zakrivljenošću od 2000R – najvećom od bilo kog LCD monitora – i ekstra-širokim odnosom slike od 21:9.

Benq panel za digitalno oglašavanje
Benq panel za digitalno oglašavanje

Vozači simulacija trke žele što stvarniji doživljaj tokom igranja, a XR3501 nudi upravo to – pravu visoko-brzinsku gozbu za sva čula i omogućava igračima da intenzivno dožive svaki trenutak igre. Dizajniran uz pomoć obilja povratnih informacija dobijenih od stručnjaka s piste za trke i izvan nje, XR3501 nudi dijagonalu od 35 inča i rezoluciju od 2560×1080 za vizuelni doživljaj zbog koga ćete se čvrsto držati na svakoj krivini dok se borite da izbijete na čelo trke. Frekvencija osvežavanja od 144 Hz omogućava glatki prikaz akcije i doživljaj koji je najbliži mogući onom na pravoj stazi.

 

Unesite se u akciju

Ultimativni doživljaj trkaće igre stvara se onog trenutka kad se unesete u akciju – običan svet vašeg doma ili kancelarije tada bledi i vi se odjednom nalazite na krivinama Monaka ili u boksovima u Taladigi. Ekran zakrivljenosti 2000R na modelu XR3501 stavlja pistu doslovno ispred vas. Konkavni 35-inčni ekran okružuje vaše vidno polje – uključujući periferno – i stvara realan doživljaj trkanja gradskim ulicama ili prašnjavim drumovima relija. No, pre nego se izgubite u virtuelnoj trci, setite se da se u tom prostoru i drugi bore za naslov pobednika. Ekstra-široki odnos slike od 21:9 koji nudi XR3501 daje vam znatno više prostora na kome možete kontrolisati instrumente ili saigrače.

 

Virtuelno trkivanje nikad nije bilo tako stvarno kao uz monitor XR3501. Zakrivljenost od 2000R je najveća među LCD monitorima koji se trenutno nalaze na tržištu i omogućava stvaranje doživljaja trke koji je najbliži onome koga imate dok se nalazite iza upravljača stvarnog trkaćeg automobila. U kombinaciji s frekvencijom osvežavanja od 144 Hz, činiće vam se da se nalazite usred trke, dok se oko vas besprekornom fluidnošću izmenjuje okolina staze.

 

Uočite svaki detalj

Munjevito brze reakcije ne znače mnogo ako ne možete da vidite šta je pred vama. XR3501 rešava ovaj problem s kristalno čistom rezolucijom od 2560×1080 tačaka i živim bojama, omogućavajući vam da vidite baš svaki detalj – od ostataka automobila vaših suparnika pa do trave uz stazu i lišća koje treperi na stablima kraj kojih jurite.

 

Postavka Color Vibrance ugrađena u XR3501 omogućava vam da lako podesite boje i detalje prema vlastitim željama. Promene u osvetljenju mogu da sakriju važne detalje. Nestaju li drugi automobili u tami tunela? Osvetlite ih uz pomoć tehnologije Black eQualizer koja pojačava osvetljenje tamnih područja ekrana, bez da prevelikog osvetljenja područja koja su već svetla, omogućavajući vam da uočite svaki detalj, bez žrtvovanja kvaliteta slike.

 

Osetite brzinu

Ništa ne može brže izbaciti igrača trkača iz doživljaja igre od trzavog vizuelnog prikaza ili animacija. XR3501 akciju održava uvek brzom i glatkom uz pomoć frekvencije osvežavanja od 144 Hz. Visoka frekvencija uklanja zamućenost i daje prirodniji izgled svemu – od vozila do okoline.

 

Zakrivljeni LCD monitor za igrače XR3501 trebalo bi uskoro da se pojavi u prodaji. Navucite rukavice za vožnju i spremite se za trku kakvu do sad niste doživeli!