Najnovija verzija platforme BES12 donosi unapređene standarde zaštite korisničkih podataka i podršku za Samsung KNOX, Android for Work i Apple DEP

Kompanija BlackBerry nastavlja inovacije EMM koncepta ovaj put kroz drugo izdanje servis paketa za platformu BES12. Na ovaj način, BlackBerry širi svoj servisni portfolio na svim operativnim sistemima, dodajući mu novu karakteristiku – podršku za Samsung KNOX, Android for Work i Apple DEP.

BlackBerry Bes12
BlackBerry Bes12

Nova verzija platforme BES12 donosi sledeće novine:

  • Podrška za Samsung KNOX Workspace – Korisnici će od sada moći da upravljaju svojim uređajima putem BES12 platforme uz Samsung KNOX Workspace, kao i da upotrebljavaju Samsung Galaxy mobilne uređaje kako u privatne, tako i u poslovne svrhe. Takođe, organizacijama je na ovaj način omogućena kontrola ne samo izbora uređaja koji zaposleni koriste već i sadržaja koji se na njima nalazi uz najviše nivoe sigurnosti i privatnosti korisnika. BES12 se tako integriše u KNOX operativni sistem i kreira jedinstvenu zajedničku platformu koja donosi mogućnost pristupa Android aplikacijama putem servisa Google Play koje su dozvoljene IT politikom organizacije.
  • Podrška za Android for Work – BES12 od sada podržava Android for Work platformu, što u velikoj meri povećava bezbednost i pojednostavljuje upravljanje Android uređajima. Integracijom BES12 platforme i Android operativnog sistema, korisnici dobijaju mogućnost upravljanja sopstvenim mobilnim komunikacijama uz visoke standard zaštite poslovnih i privatnih podataka koje svakodnevno razmenjuju.
  • Podrška za Apple Device Enrollment Program (DEP). Novo izdanje BES12 podržava Apple Dep što omogućava unapređeno upravljanje iOS uređaja u korporativnom vlasništvu. Administratori od sada mogu daljinskim putem kontrolisati veliki broj uređaja koji pripadaju jednoj organizaciji.
  • BlackBerry Secure Connect Plus – Softversko rešenje koje integriše platforme Samsung KNOX Workspace, Android for Work i BlackBerry 10 i omogućava bezbedan pristup korporativnim sadržajima bez potrebe za VPN infrastrukturom. Na taj način, organizacije će moći značajno da smanje troškove i unaprede korisničko iskustvo svojih zaposlenih.

BES12 v12.2  dostupan je putem godišnjih i trajnih pretplata i to:

  • Gold Universal Flex godišnja Pretplata
  • Gold BES KNOX Workspace trajna pretplata
  • Gold BES trajna pretplata