Za manje od 10 dana ističe mogućnost besplatne nadogradnje na Windows 10, do sada najbolje ocenjene i najbrže prihvaćene verzije Windows operativnog sistema.

Do petka, 29. jula, korisnici imaju priliku da besplatno pređu na najsigurniji i najefikasniji operativni sistem, a već par dana kasnije, počev od 2. avgusta, i da ga takođe besplatno ažuriraju na Windows 10 Anniversary Update.

Windows 10 je postavio najviše standarde bezbednosti podataka, koje će dodatno unaprediti Windows 10 Anniversary Update. Očekuju nas nova bezbednosna poboljšanja za Windows Defender koji štiti računare od neželjenih i štetnih programa, kao i Windows Information Protection sistem koji prvi put stiže zajedno sa operativnim sistemom i štiti poslovne korisnike od nenamernog gubljenja ili odavanja poslovnih podataka.

U okviru Windows Anniversary ažuriranja u avgustu stiže i niz karakteristika za kreativniji i ličniji rad. Windows Ink za pisanje i hvatanje beleški digitalnom olovkom omogućava drugačiji i prirodniji rad u digitalnom okruženju. Ova funkcija moći će da se koristi u Office aplikacijama, EDGE internet pregledaču i aplikacijama poput Mapa, u kojima korisnici mogu da skiciraju sopstvene rute kretanja.

Sa kompletnim podešavanjem računara u tri koraka, sada ćete imati mogućnost koja olakšava posao nastavnicima i roditeljima koji računare koriste kao savremeno sredstvo za učenje. Lako instaliranje, podešavanje i namenske aplikacije u tri koraka omogućavaju da svako bez pomoći IT stručnjaka podesi svoj računar.

Windows 10 Anniversary ažuriranja donose i poboljšanja za Microsoft Edge web pretraživač, koji će trošiti još manje energije uređaja, uz manje korišćenje memorijskih i procesorskih resursa, unapređenu zaštitu od pretnji na sajtovima, kao i podršku za većinu modernih programskih jezika, uključujući HTML5, CSS3 i ARIA.

Samo godinu dana nakon što se pojavio, Windows 10 se širom sveta koristi na više od 350 miliona uređaja, a oborio je rekord i u aktivnom korišćenju sistema, sa više od 135 milijardi sati rada.

Više o razlozima da u narednih nedelju dana korisnici iskoriste besplatnu nadogradnju na Windows 10,  možete pročitati na https://www.microsoft.com/sr-latn-rs/windows/