Svi koji ne budu imali priliku da lično prisustvuju TEDxZemunED konferenciji, 11. oktobra u Madlenijanumu, moći će uživo da prate prenos celog programa. Zbog velikog interesovanja za konferenciju i ograničenog broja mesta, organizatori su obezbedili live stream. Svi zainteresovani od danas se mogu prijaviti na sledećem linku.

Foto TEDX

Već treću godinu za redom, TEDx u Zemunu okuplja sjajne motivacione predavače, one ljude koji su u Srbiji nešto promenili na bolje.

 

Marko Đorđević će nam pričati kako izgleda škola bez zidova, u kojoj deca sama uzgajaju hranu koju posle jedu za ručak. Milica Čalija će objasniti kako je sa svojim mužem uspela da ostvari san mnogih od nas, da napusti korporativni svet, dobar posao i platu koju je imala, i sa kapitalom od 300eur stvori sopstveni biznis od kojeg danas njena porodica živi.

 

Nebojša Krivokuća će  nam skrenuti pažnju na to koliko zapravo muzika oblikuje naš život i doživljaj stvarnosti, i pozvati nas da probamo da zamislimo svoje venčanje bez muzike, vojnu paradu bez orkestra, ili državu bez himne, i tako shvatimo koliku moć ima muzika.

 

Da i u Srbiji može da se zarađuje od pravljenja video igrica, pokazaće Uroš Banješević, jedan od osnivača Mad Head Games, kompanije koje je napravila pravi mali bum na svetskim listama video igara. Do danas su izdali 14 naslova koji su zabeležili veliki uspeh na top listama Big Fish Gamesa, najvećeg svetskog izdavača casual igara. Ako radite ono što volite, nećete raditi nijedan dan u životu, poručuje  Uroš.

 

Ovo su samo neki od zanimljivih govora koji će imati prilike da čuju oni koji budu posetili konferenciju TEDxZemunED 11. oktobra. Među govornicima će se naći i drugi zanimljivi predavači, a više o govornicima pogledajte ovde.

 

Između svakog od blokova predavača publiku će zabavljati neki od poznatih stadup komičara iz organizacije Standup.rs.

 

Cilj TEDxZemunED konferencije je da se mladi podstaknu na razmišljanje o obrazovanju i promene nešto u  društvu u kojem žive. Konferenciju su podržali Američka ambasada, Microsoft, Endava, Comtrade, Dunav osiguranje, IDEA i Infostud a prijatelji projekta su Zlatiborac, Nestle, Laguna, SWA tim, CarGO, Standup.rs, Nikšićko Pivo i drugi.

 

Inače, TED je skraćenica od reči Technology, Entertainment, Design (tehnologija, entertejnment i dizajn). Prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji. Na TED-ovim konferencijama govorili su i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun i drugi. TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x znači da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.