bezbedni klinci

Sve roditelje, koji su proteklih godina pratili sadržaje na portalu Bezbedni klinci, obradovaće vest da će savete za savladavanje izazova u digitalnom svetu od sada moći da dobiju i u novom  formatu – podkastu „Bezbedni klinci“. Podkast emisije, čija je autorka i voditeljka psihološkinja Ana Mirković (Institut za digitalne komunikacije), roditelji će moći da prate od 29. oktobra, simbolično Svetskog dana interneta, a Anin prvi gost biće psiholog i novinar Dragan Ilić.

Podkast „Bezbedni klinci“ će biti objavljivan jednom mesečno  u video formatu na Vip Youtube kanalu, dok će audio format  biti dostupan na četiri podkast kanala – Deezer, M-xcloud, SoundCloud i Spotify

Emisije  će se, zajedno sa relevantnim gostima, baviti temama kao što su: digitalni imunitet, komunikacija, inteligencija i pismenost; prevencija digitalnog nasilja, roditeljstvo u eri digitalne komunikacije, razvoj kreativnosti, medijska pismenost, socijalna i emocionalna inteligencija kod mladih, verbalna i neverbalna komunikacija i emotikoni u digitalnoj komunikaciji i mnoge druge.

U prvoj, premijernoj emisiji, koja nosi naslov „Kako slušati i razumeti decu“, Ana će ugostiti Dragana Ilića, diplomiranog psihologa čija je medijska karijera dobro poznata široj javnosti. Autorku podkasta zanima koliko su mu rad u medijima, kao i prisustvo na društvenim mrežama, pomogli da nađe zajednički jezik sa svojim sinovima tinejdžerima. Da li današnji klinci umeju da prepoznaju koje su informacije na internetu istinite, a koje lažne; da li bi roditelji trebalo da prate profile i objave svoje dece i koliki uticaj društvene mreže imaju na kreiranje njihovih stavova; kako pristupiti razgovoru s detetom o njegovim interesovanjima i uzorima na internetu – samo su neka od pitanja na koja će Ana i Dragan zajednički potražiti odgovore.

Ove, ali i sve druge teme koje savremene roditelje zanimaju, u emisijama će biti  razrađene kroz razgovore sa brojnim relevantnim sagovornicima – predstavnicima kredibilnih institucija, javnim ličnostima i stručnjacima, a sadržaj je dodatno unapređen zahvaljujući ekspertskom i dijaloškom pristupu Ane Mirković sagovornicima.

Portal Bezbedni klinci 2018. godine, pokrenula je kompanija Vip Mobile sa željom da pomogne roditeljima u suočavanju sa izazovima koje podizanje dece u digitalnoj eri nosi. Redovnim praćenjem sadržaja platforme, roditelji su osnaženiji da sa mališanima uspostave kvalitetniju i otvoreniju komunikaciju i doprinesu izgradnji bezbednog virtuelnog okruženja za odrastanje svoje dece.