BIZIT

Podsećamo vas na to da će konferencija BIZIT Re:Start 23 biti održana 9. i 10. novembra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu i da do kraja ove nedelje (petak, 30. septembar) možete rezervisati svoje mesto po povlašćenoj ceni od 15.700 dinara (bez poreza). Ukoliko dođete sa kolegama, ili ste na BIZIT-u bili i prethodnih godina dobićete popust do čak 30% na ovu cenu.

Meta je optužena (ponovo) da koristi zaobilazna rešenja za praćenje korisnika, i da njihove aplikacije Facebook i Instagram mogu da prate korisnike smart telefona na svim lokacijama. U jednom drugom procesu, ista kompanija će platiti i kaznu od 175 miliona dolara kompaniji Voxer zbog povrede patenata. Policija u San Francisku je nedavno dobila nova ovlašćenja – pravo da gleda snimke sa privatnih kamera u realnom vremenu, a u Londonu već odavno postoji nacionalna baza podataka snimaka sa kamera automobila. Vest da se na Dark Web-u mogu za „šaku“ dolara kupiti milioni podataka više i nije vest – to svi znaju.

Poznato je da podaci najlakše cure sa sajtova „za odrasle“ ali čak ni velike tehnološke kompanije nemaju neprobojni zid za zlonamerne hakere. Nisu samo hakeri opasnost, bivši zaposleni inženjer Googla, optužen za krađu tehnologije proizvodnje autonomnih vozila nije jedini primer opasnosti unutar samih kompanija. Čak i moćnoj NASA-i, koja nam je prethodne noći priredila pravi svemirski spektakl, su ukradene važne informacije o misiji na Marsu. Da ne ređam dalje, primera je mnogo i lakom pretragom na sajtu PC Press-a naći ćete more sličnih infomacija o zloupotrebi poslovnih i ličnih podataka.

Zbog važnosti ove teme, čitavo jedno popodne na BIZIT-u ćemo posvetiti upravo bezbednosti podataka i sistema. Prvog dana konferencije, 9. novembra popodne predviđena je tema Smart Life a u okviru nje govorićemo o Pametnim gradovima, kancelarijama i kućama, upotrebi javnih servisa, zatim o inovacijama u domenu finansija i e-komerca, izazovima koje će obezbediti 5G i sve to iz ugla korisnika – da od tehnologije uzmemo najbolje a sačuvamo najvrednije, podatke i ljudska prava. Govorićemo i o energetici, kako zaista racionalno koristiti resurse i obezbediti kontinuitet poslovanja u vreme restrikcija.

Program je namenjen donosiocima odluka u kompanijama, a posebno čelnim ljudima u gradskim upravama koje ovom prilikom pozivamo da nam se pridruže na BIZIT-u.

Pored ovih tema, puno pažnje ćemo posvetiti i predstavljanju poslovih rešenja (ERP, CRM, DMS, BPM i druga), infrastrukturnim rešenjima i Cloud-u, kao i obrazovanju i zapošljavanju u IT industriji. Na BIZIT-u vas očekuje puno dobre priče i dobre zabave za koju će se pobrinuti više od 50 predavača i učesnika programa.