Kompanija BlackBerry kroz svoju platformu BES12 omogućava kompanijama i preduzećima koja imaju potrebu za naprednim uslugama u oblasti mobilnih komunikacija jednostavnu i sigurnu razmenu podataka, bez izlaganja opasnosti od hakerskih napada i njihovog gubitka. Od sada, uz Gold pretplatu moguće je upravljati sistemom zaštite i usklađivati ga prema sopstvenim i potrebama kompanije. EMM Gold pretplata je revolucionarno rešenje u upravljanju poslovnim komunikacijama i podiže postojeće standarde mobilne sigurnosti na viši nivo.

BlackBerry-Classic

Pristup Gold pretplati omogućen je osim BlackBerry, i korisnicima iOS i Android operativnih sistema, pružajući im unapređeni stepen sigurnosti kontrole, upotrebe i povezivanja svojim poslovnim mobilnim uređajima. Na jednom mestu, kroz BES12 platformu i uz poštovanje najvišeg nivoa sigurnosti i šifrovanja podataka, objedinjeno je upravljanje svim mobilnim uređajima u kompaniji, komunikacija i kolaboracija, pristup sistemima i upravljanje identitetom korisnika, uključujući i mobilne uređaje koji su u vlasništvu kompanije, zatim privatne mobilne uređaje kojima je omogućeno da rade u kompanijskom okruženju (COPE), kao i uređaje koje vlasnici sami donesu (Bring Your Own Device -BYOD). Uz EMM Gold pretplatu, korisnici će moći da pristupe novom – „work space only“ modu, u kom mogu na bezbedan i jednostavan način upravljati svojim poslovnim komunikacijama i tako povećati produktivnost svakodnevnog rada.

Novina koju Gold pretplata unosi je opcija „personal space“, koja omogućava sigurno pristupanje privatnim sadržajima putem aplikacije BlackBerry Balance, dok su za to vreme svi korporativni podaci zaštićeni i enkriptovani. Korisnici ovu opciju mogu aktivirati samo jednim klikom i na vrlo jednostavan način potpuno razdvojiti privatnu i poslovnu upotrebu mobilnog uređaja. Među brojnim novinama koje Gold pretplata nudi, nalazi se i upravljanje opcijama password zaštite. Moguće je odrediti jedinstvene standarde passworda za čitavu organizaciju i usloviti svakog korisnika poslovne zajednice da ih se pridržava. Gold pretplata omogućava brojna inovativna rešenja koja će promeniti dosadašnje mehanizme sigurnosti poput funkcije zaključavanja pristupa poslovnom prostoru i podacima kada se uređaj zaključa, postavljanje pasworda na čitanje notifikacija, itd.

Nadogradnja (upgrade) postojeće pretplate na Gold nivo je veoma jednostavan, a postupak kupovine licence obavlja se preko mobilnih operatera. Sve što je potrebno je da uređaj poseduje BES12 softver, koji je potpuno besplatan i moguće ga je preuzeti sa zvaničnog BlackBerry sajta.