BlackBerry Passport

BlackBerry Passport je osvojio nagradu “Najbolji od najboljih” u kategoriji za dizajn proizvoda na elitnom takmičenju Red Dot koje se održava već 60 godina za redom u Esenu u Nemačkoj. Žiri je svaki proizvod ocenjivao prema visokim standardima kvaliteta, a ove godine je na takmičenju učestvovalo čak 5000 proizvoda. Kompaniji BlackBerry ovo nije prvi put da osvaja nagradu na Red Dot konkursu, ali je prvi put da osvaja nagradu u kategoriji za najinovativniji dizajn. Nagrada “Najbolji od najboljih” se dodeljuje za vrhunski inovativan dizajn i predstavlja najvažniju pojedinačnu nagradu na takmičenju Red Dot u kategoriji za dizajn proizvoda.

Impresivan dizajn ovog uređaja već na prvi pogled odaje utisak prestiža i inovativnosti, dok jedinstvena forma BlackBerry Passport-a i visoke performanse, svrstavaju ovaj uređaj u sam vrh savremenih pametnih telefona.

Nakon završetka takmičenja, 29. juna 2015.godine, počinje specijalna izložba “Dizajn na sceni” koja će biti otvorena za posetioce četiri nedelje. Posetioci će na ovoj izložbi biti u prilici da iskuse neke od najnovijih vrhunskih izuma poput upotrebe taktilne ruke, a ljubitelji modernog dizajna će moći da istražuju najnovije trendove u dizajnu proizvoda i sami da se uvere u impresivan dizajn BlackBerry Passport-a i snažne performanse BlackBerry 10.3 operativnog sistema. Nakon izložbe “Dizajn na sceni”, BlackBerry Passport će biti uvrstan u stalnu postavku Red Dot Dizajn Muzeja.

BlackBerry-Classic

Ovo nije prvi put da je BlackBerry dizajn tim osvojio Red Dot nagradu. Uređaj BlackBerry Z10 je ovo priznanje osvojio 2013.godine, a u 2014.godine su u istoj kategoriji nagrađeni BlackBerry Q10, Z30 i Q5 pametni telefoni. Još jedna novina jeste da je ove godine BlackBerry po prvi put osvojio nagradu u kategoriji “Najbolji od najboljih”.

Uređaj BlackBerry Passport je ranije ove godine primio i nagradu IF design, što je predstavljeno u kratkom filmskom serijalu Zanatlije (The Guild Series), koji prikazuje kako zaista izgleda kreativni proces umova koji su zaduženi za dizajn elemente u IT industriji.