Kompanija BlackBerry, kao globalni lider u mobilnim komunikacijama, ostvarila je akviziciju kompanije WatchDox koja je specijalizovana za izradu softverskih rešenja za unapređenje bezbednosti mobilnih sadržaja. Na ovaj način, BlackBerry mobilna zaštita koja je najmoćnija u svojoj klasi, postaće snažnija za još jedan segment – sigurnost poslovnih dokumenata van korporativnih mreža. WatchDox tehnologija će tako dopuniti postojeći Enterprise Mobility Management (EMM) portfolio rešenja i biće dostupna na BES12 platformi.

BlackBerry Bes12
BlackBerry Bes12

WatchDox je kompanija koja poseduje neka od najsigurnijih rešenja za sinhronizovanje i deljenje (file sync and share), kao i zaštitu, povezivanje i upravljanje sopstvenim fajlovima sa bilo kog mobilnog uređaja. Zaštita koja WatchDox rešenja pružaju, prenosi se zajedno sa fajlovima na mobilne ili desktop uređaje i omogućava poslovnim organizacijama punu kontrolu nad daljim upravljanjem i izmenama ovih dokumenata. Ova rešenja takođe omogućavaju krajnjim korisnicima da pristupaju ili brišu fajlove daljinskim putem, kao i mogućnost zaključavanja pristupa određenim fajlovima koja je poverena administratorima.

Podrška WatchDox-a proširiće posvećenost kompanije BlackBerry ka konstantnom unapređenju nivoa zaštite poslovnih podataka i efikasnosti rada korporacija putem sigurnih mobilnih mreža, koja se zasniva na platformi BES12 i širokom portfoliju usluga koje ona podrazumeva.

BlackBerry na ovaj način nastavlja proširenje svoje globalne mreže koje je započeto prošlogodišnjom akvizicijom kompanije Secusmart, a zatim nastavljeno velikim partnerstvom sa Samsungom. Dodatno podržan WatchDox-om, BlackBerry će nastaviti da razvija i unapređuje postojeće standarde mobilnih komunikacija i sigurnosti poslovnih korisnika.