John Chen se na poziciji izvršnog direktora kompanije BlackBerry nalazi već 18 meseci i prepoznatljiv je po svom odlučnom pristupu i punom poštovanju definisane strategije koja je postavljena još na samom početku njegovog mandata.

BlackBerry Bes12
BlackBerry Bes12

Strategija se neće menjati – fokus je samo na njenom implementiranju

Prvi prioritet izvršnog direktora kompanije BlackBerry jesu investicije u budućnost. On naglašava da je u poslednja dva kvartala zabeležen trend pozitivnog rasta i da je kompanija ostvarila profit. Chen smatra da je potrebno slediti ove pozitivne primere i pratiti pravac koji kompaniju BlackBerry čini liderom u sigurnosti i najviših standarda privatnosti mobilnih komunikacija.Takođe, on je istakao da će fokus i dalje biti na dve glavne ciljne grupe – poslovne korisnike BlackBerry mobilnih uređaja i softvera, kao i javne institucije/sektori.

 

Važno je usredsrediti se na prioritete predviđene strateškim planom

John Chen ističe da je neophodno ispuniti ključne ciljeve zadate dugoročnom strategijom kompanije, kao i da bi pokušaj da kompanija radi na razvoju i implementaciji više projekata od globalnog značaja istovremeno, doveo do kontra efekta. On smatra da je ključ savremenog poslovanja kompanija koje se bave komunikacijama u ostvarivanju saradnje sa organizacijama iz iste ili slične branše, kako bi zajedničkim naporima došli do najinovativnijih rešenja i izvanrednih rezultata. Ipak, on najavljuje da će već krajem godine, kompanija lansirati nekoliko potpuno novih uređaja na tržište čije su osnovne karakteristike visoke performanse i moderan dizajn.

Izvršni direktor kompanije BlackBerry takođe smatra da je ključ budućeg uspeha redukovanje troškova koje iziskuje hardverski deo i fokusiranje na dalji razvoj i unapređenje softverskih rešenja. Ovaj stav uzrokovan je činjenicom da je BlackBerry bez premca najpouzdaniji provajder sigurnosnih usluga koje obezbeđuju najviše standard zaštite privatnosti mobilnih komunikacija poslovnih korisnika.