Bodyswaps, stručnjaci za VR „soft skills“ obuku, danas su objavili da su dobili podršku VIVE X i tako se pridružili najaktivnijem portfoliju investitora u XR sa više od 100 kompanija u Vive X portfoliju. Sada kao VIVE X kompanija, Bodyswaps će dobiti dodatno finansiranje i poslovnu podršku koja će im omogućiti realizaciju ambicija da naprave revoluciju u „soft skills“ obuci. „Uz podršku i investicije kompanije Vive X, planiramo da naše rešenje učinimo dostupnim na još više platformi, proširimo biblioteku soft skills simulacija i razvijemo naše rešenje za analitiku kako bismo klijentima pružili bihevioralne podatke u velikim obimima“, kaže Christophe Mallet, koosnivač,

BODYSWAPS

„Zadovoljstvo nam je što možemo da najavimo Bodyswaps kao jedan od najnovijih startapa u Evropi koji će dobiti podršku kompanije VIVE X. U našoj poslednjoj grupi investicija fokus nam je bio na VR-u za poslovnu upotrebu, a verujemo da je soft-skills obuka oblast sa posebno visokim potencijalom za rast. Bodyswaps se izdvojio zbog inovativnog i skalabilnog pristupa VR učenju koje prožima brojne različite industrije“, izjavio je Dave Haynes, direktor Vive X i programerskog ekosistema, HTC Vive.

Bodyswaps je prava priča o uspehu imerzivne tehnologije iz UK, u kojoj su koosnivači Julien Denoel i Christophe Mallet osmislili ideju na akceleratoru imerzivne tehnologije agencije Digital Catapult, Augmentor. Nakon što ih je angažovala kompanija Humanitarian Leadership Academy kako bi kreirali nagrađivanu obuku Safeguarding VR: Bodyswaps je na putu da postane jedan od vodećih pionira u okviru sektora VR obuke. Osim novostečenog finansiranja, ne samo od kompanije Vive X već i od Innovate UK, Bodyswaps planira da ponudi softver-kao-usluga proizvod (software as a service) kako bi transformisali „soft skills obuku“ na daljinu u velikom obimu.

Od juna 2020, Bodyswaps će objaviti svoju prvu turu standardizovanih soft skills simulacija, omogućavajući polaznicima da vežbaju veštine slušanja, komunikacije i inkluzivnog menadžmenta u bilo koje vreme i sa bilo koje lokacije. Nova platforma je jedina VR alatka za učenje na daljinu za pravljenje inovativnih scenarija sa igranjem uloga pomoću AI-ja u kojoj učenici mogu da glume sopstvenim glasom i da zamene perspektive kako bi mogli da ponovo odgledaju sebe i da nauče kroz samorefleksiju. Dosadašnji rezultati pokazuju da korisnici izveštavaju o dosad nezabeleženim nivoima učestvovanja kao i o znatnom povećanju samopouzdanja za primenu novostečenih veština u situacijama u realnom svetu. Bodyswaps će se priključiti istaknutoj grupi AR/VR vizionara i preduzetnika.

Misija kompanije Vive X je da pomogne u gajenju, negovanju i rastu globalnog AR/VR ekosistema tako što podržavaju startape i pružaju im operativnu ekspertizu i finansije. Pored ulaganja kapitala, Vive X blisko sarađuje sa kompanijama učesnicima kako bi im operativno pomogao, uključujući i putem komercijalnih dogovora. O kompaniji BODYSWAPS BODYSWAPS je kompletno rešenje za soft skills obuku za korporativne i edukativne organizacije koje kombinuje bihevioralnu nauku, podatke i imerzivne VR simulacije kako bi stvorila duboke i trajne promene u ponašanju. Ova platforma pruža realistične scenarije na radnom mestu kako bi omogućila učenicima da igraju uloge kroz virtuelne likove, istraže problematične i izazovne situacije i nauče kroz posmatranje sopstvenog ponašanja. Zahvaljujući kompaniji BODYSWAPS, organizacije svih veličina mogu da unaprede svoje programe obuke pomoću pristupačnih načina učenja mnogo efikasnije nego pomoću tradicionalnih vežbi na mreži, pa čak i vođenog igranja uloga. Za više informacija o kompaniji BODYSWAPS posetite https://bodyswaps.co/ O HTC VIVE HTC VIVE je vrhunska platforma virtuelne realnosti (VR) i ekosistem koji stvara realistična VR iskustva namenjena kompanijama i krajnjim korisnicima. VIVE ekosistem izgrađen je oko premijum VR hardvera, softvera i sadržaja. VIVE poslovanje obuhvata XR hardver koji je najbolji u svojoj klasi; VIVEPORT platformu i prodavnicu aplikacija; VIVE Enterprise Solutions za poslovne klijente; VIVE X, VR poslovni akcelerator vrednosti 100 miliona dolara; VIVE STUDIOS, studio za zabavu, igre i poslovni sadržaj; i VIVE ARTS za inicijative u kulturi. Za više informacija o platformi VIVE posetite www.vive.com.