boosteroid

Sve veći broj igrača uslovljava ekspanziju cloud gaming tehnologije. Boosteroid je prva cloud platforma za igrice koja je pokrenula svoj data centar na Zapadnom Balkanu kako bi zadovoljila potrebe lokalnih korisnika koji traže pouzdanost i brzinu.

Veoma smo uzbuđeni zbog najave naših planova za perspektivno tržište Zapandog Balkana. Data centar u ovom regionu igra ključnu ulogu u Boosteroid-ovoj posvećenosti pružanju najvišeg standarda konzistentne usluge visokih performansi za naše korisnike širom sveta.  

“Ovo će značajno da smanji ping za korisnike sa Zapadnog Balkana. Oni će biti u mogućnosti da igraju igre u full HD kvalitetu sa 60 fps na slabim računarima, čak i na TV-u putem Android TV OS”  kaže Ivan Ševčenko, izvršni direktor Boosteroid-a. “Pretpostavljamo da će broj korisnika u regionu dostići bar pola miliona korisnika na mesečnom nivou u naredne tri godine.”

Naši serveri nalaziće se u data centru trećeg nivoa bezbednosti. Koristimo najnovije AMD procesore i profesionalne Nvidia GPU za infrastrukturu. Novi serveri biće dodavani po potrebi omogućavajući nam da ispunjavamo rastuće potrebe naših korisnika.  

Boosteroid takođe planira da uskoro pokrene servere i u Sjedinjenim Američkim Državama i u Meksiku. U međuvremenu, dajemo sve od sebe da proširimo listu dostupnih igara dodajući najnovije naslove.