Brendan Gahan, američki stručnjak za marketing na društvenim medijima, jedan od Forbsovih “30 ispod 30: umova u marketingu” kao i jedan od “160 najboljih mladih lidera”, lični gost američkog predsednika Baraka Obame, biće predavač na ovogodišnjem Digital Day-u, koji se održava 25. maja u Domu omladine Beograda.

 

Gahan je među prvima počeo da koristi YouTube zvezde, orkestrirao je brojne viralne kampanje i digitalne influencere i rukovodio je realizacijom prve advertajzing integracije na platformama Imgur i Formspring. Redovan je komentator raznih tema koje se odnose na YouTube, gostovao je na CNBC, Al-Jazeera, i drugim medijima na kojima je govorio o tome kako privući pažnju na društvenoj mreži i upravljati deljenjem sadržaja.

 

Na Digital Day-u Gahan će održati predavanje „Influenceri marketinga: epske pobede, porazi i naučene lekcije“ tokom koga će prisutnima predočiti ulogu i kako uključiti uticajne „digitalace“ u marketing, te podeliti primere najbolje prakse njihovog dovođenja u vezu sa brendovima koja je za rezultat imala kako uspešne tako i neuspešne kampanje. Prema Gahanovim rečima najveći pomak u kreiranju uspešnih viralnih kampanja se dešava kada agencije i brendovi uključe u promociju kultne kreatore viralnih sadržaja i prestanu da se “bore” protiv njih.

 

Gahan je osnivač agencije Epic Signal, i sarađuje sa “Fortune 500 brands” na njihovim YouTube “influencer” i “community building” kampanjama. Član je savetodavnog odbora Vidcon-a, najvećeg YouTube skupa. Ranije je radio kao VP Brand strategije u Fullscreen-u, kao i direktor Social Media u kreativnoj agenciji Mekanism, gde je bio odgovoran za stvaranje viralnih kampanja za klijenate poput Pepsico, Virgin Mobile, GE, Corona i 20th Century Fox.

 

Najveća i najznačajnija domaća konferencija posvećena digitalnom i interaktivnom marketingu Digital Day biće održan 25. maja u Domu omladine Beograda. Konferencija je edukativnog karaktera koja pored ključnih predstavnika digitalnog tržišta Srbije i regiona okuplja i predavače sa razvijenih tržišta koji će sa domaćom publikom podeliti svoja iskustva, najbolje prakse i najaktuelnije trendove u digitalnoj industriji.