Kompanija Oracle pokrenula je inicijativu u Centralnoj i Istočnoj Evropi usmerenu ka svima koji žele da učine prvi korak ka Cloud okruženju ili su već u početnim fazama usvajanja Cloud-a.

 

Fast Cloud je inicijativa koja se sastoji od pristupačnih, savremenih tehnologija za testiranje aplikacija za baze podataka i/ili Java aplikacija. Ponudu čine kompletna platforma za testiranje i razvoj, kao i jedan dan Oracle konsalting usluge zasnovane na najboljim iskustvima iz prakse koja će pomoći korisnicima da kreiraju svoje prvo rešenje u javnomCloud-u”.

 Oracle CEO Larry Ellison PR photo

“Naše najnovije istraživanje Prilagodljivost Oracle Cloud okruženja pokazalo je da mnoge organizacije ne mogu da razvijaju, testiraju i pokreću nove aplikacije dovoljno brzo. Usled toga se sve teže nose sa konkurencijom”, rekao je Sorin Mindrutesku, Oracle Country Manager za Rumuniju i Oracle CEE PaaS vođa. „Fast Cloud tj. Brzi Cloud omogućava rešenje upravo ovog problema. Ova inicijativa omogućava ekonomično rešenje za sve one kojima su jasne prednosti Cloud-a, ali i dalje imaju određene sumnje u vezi sa prvim korakom. Oni će sada moći lako da kreiraju svoje prve baze podataka i Java aplikacije kao osnovu za buduće složenije korporativne projekte u Cloud-u.”

Ova inicijativa nudi jednostavan, ali sveobuhvatan početni paket za sve koji kreću na put ka Cloud okruženju” – rekao je Mišel Klement, Vice President, Oracle CEE. Baza podataka i JAVA usluge nalaze se u standardnim paketima za pretplatnike na Cloud, sa uključenim konsultantskim uslugama. Vrlo su jednostavni za upotrebu i primenu, sa transparentnim cenama i definisanim putem implementacije, što je od velikog značaja za korisnike. Nedavno istraživanje kompanije Oracle otkriva da prednosti koje se dobijaju korišćenjem Cloud modela, preduzeća širom sveta još uvek nisu u potpunosti iskoristila. Takođe, sve više direktora IT odeljenja planira prelazak na Cloud i razmišlja o modelima usvajanja ove tehnologije. To će svakako doprineti ostvarivanju njihovih ciljeva i jasno istaći prednosti koje Cloud okruženje donosi.