Canon Colorado 1650

Canon Europe objavio je da je kompanija 3M prepoznala vrhunski kvalitet štampača Colorado 1650 i njegovog UVgel 460 mastila u cilju odobravanja u njihovom programu 3M™ MCS™ Garancija. Ovo priznanje pruža sigurnost da će aplikacije odštampane na štampaču Colorado 1650 u kombinaciji sa mastilom UVgel 460 i 3M-ovim odobrenim medijima postići najviše standarde kvaliteta. Aplikacije pokrivene 3M MCS Garancijom obuhvataju grafiku na vozilima, znakove i panoe, podnu grafiku i još mnogo toga.

Kako bi se kvalifikovali za odobrenje, Colorado 1650 i njegova UVgel 460 mastila, u kombinaciji sa raznim 3M medijima, uspešno su prošli niz rigoroznih testova obavljenih pod 3M-ovim strogim uslovima za procenjivanje. Potkrepljena temeljnim testiranjem kombinacija mastila, štampača i medija, takođe uključujući 3M-ovu detaljnu tehnologiju za testiranje uticaja vremenskih prilika, 3M MCS Garancija pruža pružaocima usluga štampe, kao i njihovim klijentima spokoj i poverenje da će njihove slike delovati kao što je očekivano tokom predviđenog životnog veka odštampane grafike.

Široko priznata kao defakto industrijski standard koja predstavlja najobimniju, sveobuhvatnu garanciju za gotovu grafiku, 3M MCS Garancija pruža zaštitu bez učešća tokom predviđenog životnog veka grafike, uključujući zaštitu od izbleđivanja, pucanja, ljuštenja, pravljenja mehura, promena boja i mnoge druge aspekte grafičkih performansi.

Najproduktivniji 64-inčni štampač u industriji, Canon Colorado 1650 koristi jedinstvenu tehnologiju UVgel mastila, koja uključuje sve najbolje aspekte alternativnih tehnologija mastila, poput game boja i otpornosti na svetlost eko-rastvarača, pogodnosti za upotrebu u zatvorenom prostoru i brzo vreme sušenja lateksa i produktivnosti i procesa štampanja na niskoj temperaturi UV-a. UVgel tehnologija takođe omogućava jedinstvene opcije, kao što je produkcija izlaznog materijala s mat ili sjajnom završnicom ili čak kombinacija ta dva u jednom otisku.

UVgel mastila daju ultra-robusne izlazne materijale bez mirisa koji su u potpunosti sertifikovani za upotrebu u zatvorenom prostoru, dok su istovremeno veoma izdržljivi za spoljašnju upotrebu. A uzimajući u obzir klijente koji imaju koristi od nultih emisija VOC (isparljiva organska jedinjenja), nula opasnih zagađivača vazduha i niske prosečne potrošnje mastila od 6,4 ml/m2 u okviru više od 2.500 UVgel mašina instaliranih širom sveta, UVgel se već dokazao kao održiva i isplativa alternativa za tehnologije lateksa i eko-rastvarača.

Woonsik Shim, Potpredsednik, Poslovanje za grafike i lične automobile, Odeljenje za 3M komercijalna rešenja, kaže, „Mi smo u kompaniji 3M ponosni na mogućnost da proizvođačima grafike pružimo najširi izbor vodećih rešenja za štampu. Proširenje garancije kroz naše partnerstvo s kompanijom Canon jača našu posvećenost kvaliteti i uspehu naših klijenata, što zauzvrat uliva poverenje u odštampanu grafiku.“

Jennifer Kolloczek, Viša direktorka za planiranje, marketing i inovacije za Evropu, Produkciona štama u kompaniji Canon Europe, komentariše, „Način na koji se proizvodi grafika širokog formata i druge primene transformiše se zahvaljujući UVgel tehnologiji. Obezbeđivanjem 3M MCS Garancije, prošli smo još jedan ključni trenutak u našoj dugoročnoj strategiji nastavljanja usvajanja ove jedinstvene tehnologije štampe. Radeći zajedno sa ključnim partnerima u industriji, kao što je 3M, nastavićemo sa svojom misijom da pružaocima usluge štampe na ovom uzbudljivom tržištu obezbedimo širi izbor tehnologija štampe i da demonstriramo značajne prednosti koje bi UVgel mogao da napravi u njihovom poslovanju.“

Canon vidi brz rast u usvajanju Colorado platforme i patentirane UVgel tehnologije i, tokom 2020, investirao je u novu, najsavremeniju fabriku mastila u svom sedištu u Venlou u Holandiji, koja je sada u potpunosti operativna i koja neprekidno povećava proizvodne kapacitete kako bi održala korak s potražnjom.

Canon trenutno priprema nove nalepnice i pakovanje, kako bi Colorado 1650 i njegovo UVgel 460 mastilo bili spremni za 3M MCS Garanciju počevši od 1. januara 2023. U ovom trenutku klijenti će moći da se registruju za prijavu za Sertifikat 3M MCS Garancije za Colorado 1650 i UVgel 460 mastilo.