Canon Inc sa ponosom objavljuje da su digitalni fotoaparati sa izmenljivim objektivima (DSLR i bez ogledala) ove kompanije ponovo zadržali prvo mesto udela u globalnom tržištu 17. uzastopnu godinu  od 2003. do 2019.

Canon razvija ključne komponente grafičkih sistema koji se nalaze u njegovoj EOS seriji fotoaparata sa izmenljivim objektivima, CMOS senzore slike, procesore slike i izmenljive objektive, u okviru centralnog koncepta „Brzine, udobnosti i visokog kvaliteta slike“. Okupljanje linije proizvoda širokog opsega. Od modela-perjanica visokih performansi kojima profesionalci izuzetno poklanjaju poverenje, do početnih modela koji korisnicima omogućavaju da uživaju u snimanju slika visokog kvaliteta uz jednostavno korišćenje. Canon nastavlja da podržava raznovrsne potrebe svojih klijenata širom sveta.

Canon EOS 300D – prvi njihov DSLR

U zoru digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj inovativni EOS 300D septembra 2003. Ovaj revolucionarni fotoaparat, koji je imao kompetitivnu cenu i bio kompaktnog, laganog dizajna, osvojio je najveći deo udela globalnog tržišta i postavio osnove za rast DSLR kategorije. Od tada, Canon je nastavio da predstavlja niz revolucionarnih proizvoda, uključujući profesionalne modele EOS-1D serije i EOS 5D serije, koji su utabali put video snimanju na digitalnom SLR-u.

Canon EOS R serija

Canon je predstavio nove mogućnosti fotografskog izražavanja puštanjem u prodaju EOS R sistema oktobra 2018. Uključujući proizvode kao što su EOS R fotoaparat punog kadra bez ogledala i RF objektiva koji u potpunosti iskorišćavaju optičke tehnologije ove kompanije, novi proizvodi su pomogli daljem proširivanju Canon EOS sistema.

Tokom 2019, Canon je pustio u prodaju široku lepezu atraktivnih proizvoda 2 uključujući EOS RP fotoaparat punog kadra bez ogledala (mart) i EOS 90D DSLR (septembar). U nastojanju da dodatno proširi svoju liniju proizvoda, Canon je uspeo da osigura poziciju broj 1 udela u globalnom tržištu 17. godinu za redom.

Canon EOS R5

Inovativni Canon EOS R5

Canon takođe trenutno razvija EOS R5 fotoaparat punog kadra bez ogledala, koji je opremljen novorazvijenim CMOS senzorom punog kadra i koji ima kontinuirano snimanje fotografija visokom brzinom i 8K video snimanje. I ne samo to, ova kompanija trenutno razvija 9 modela RF objektiva, uključujući RF100-500mm F4.5-7.1 L IS USM i planira da ih pusti u prodaju tokom 2020.

Canon-ova dominacija u okviru ove prestižne DSLR kategorije

Canon će nastaviti sa usavršavanjem raznovrsnih grafičkih tehnologija zasnovanih na njihovoj suštinskoj optičkoj tehnologiji kako bi proširio i stvorio još jači EOS sistem, kako za DSLR tako i za fotoaparate bez ogledala, koji stvara nove mogućnosti beleženja slika radi ispunjenja zahteva sve raznovrsnijih korisnika i promovisanja širenja foto i video kulture.

Issei Morimoto, viši potpredsednik kompanije Canon Imaging Technologies & Communications Group za Evropu, Srednji Istok i Afriku, prokomentarisao je: „Održavanje prvog mesta udela na globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa izmenljivim objektivima je dostignuće vredno slavlja i ono dodatno osigurava Canon-ovu dominaciju i posvećenost u okviru ove prestižne kategorije. Uz vodeći proizvod na tržištu, kao što je EOS R5, koji tek treba da stigne, od suštinske je važnosti da nastavimo da demonstriramo tehničku i optičku inovaciju u svim našim proizvodima, tako da pružamo izvrsnost, pouzdanost i vrednost našim klijentima u okviru EMEA regije.“