Postavljajući standarde u tehničkoj inovaciji i optičkoj izvrsnosti, Canon ponovo dobija priznanje od udruženja Expert Imaging and Sound Association (EISA) osvajajući šest prestižnih priznanja koja obuhvataju tela aparata bez ogledala i DSLR aparata i objektive. Uprkos ovogodišnjim, do sada neviđenim, izazovima, Canon je održao svoju posvećenost predstavljanju proizvoda koji pomeraju granice i otvaraju nove mogućnosti fotografima i producentima filmova.

Iznova definišući aparate bez ogledala pomoću modela EOS R5, Canon je osvojio prestižnu nagradu EISA Camera Innovation Award. Pored toga, Canon EOS-1D X Mark III zaradio je i nagradu EISA Professional Camera Award, ojačavajući svoju reputaciju kao izuzetno tražena grafička mašina među profesionalnim fotografima širom sveta, dok je nadaleko poznati EOS 90D sa sobom poneo nagradu EISA APS-C Camera Award. Četiri Canon-ove serije RF objektiva – kompaktni, lagani modeli prepuni korisne tehnologije – prepoznati su od strane EISA, uključujući RF 70-200mm F2.8L IS USM, RF 24-70mm F2.8L IS USM, RF 600mm i RF 800mm F11 IS STM.

Ova priznanja odražavaju Canon-ovo dugogodišnje nasleđe u pružanju optičke izvrsnosti, koje pokreće njegova posvećenost istraživanju i razvoju, a koje usmeravaju povratne informacije korisnika. Svaki proizvod demonstrira Canon-ovu stalnu podršku DSLR sistemima, kao i sistemima bez ogledala, pružajući fotografima i producentima filmova kompetitivnu, kompletnu liniju proizvoda koja ‘nemoguće’ čini mogućim.

Canon-ova kompletna lista EISA nagrada za 2020. je sledeća:

  • Canon EOS R5 – EISA Camera Innovation 2020-2021
  • Canon EOS-1D X Mark III – EISA Professional Camera 2020-2021
  • Canon EOS 90D – EISA APS-C Camera 2020-2021
  • Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM – EISA Lens of the Year 2020-2021
  • Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM – EISA Standard Zoom Lens 2020-2021
  • Canon RF 600mm and RF 800mm F11 IS STM – EISA Lens Innovation 2020-2021

Issei Morimoto, stariji potpredsednik za Canon Europe prokomentarisao je: „Ove prestižne nagrade jasno pokazuju da je performansama, izradi, inovacijama i tehničkim mogućnostima naših proizvoda dodeljen pečat izvrsnosti od strane uvaženih sudija udruženja EISA. Uprkos ovogodišnjim, do sada neviđenim, globalnim izazovima, Canon je pustio u prodaju liniju proizvoda koji su vodeći u industriji sa sopstvenom najsavremenijom tehnologijom, koja je oduševila naše korisnike širom sveta i premašila njihova očekivanja. Zahvaljujući nagrađivanim proizvodima, Canon ima za svakog fotografskog profesionalca, producenta filmova i entuzijastu nešto čime će se oni oduševiti.“

Prošlog meseca, Canon je najavio najveće predstavljanje proizvoda do sada – otkrivajući dva nova fotoaparata bez ogledala, EOS R5 i EOS R6, četiri nova RF objektiva i dva nova RF ekstendera – proširujući svoj RF opseg na telefoto mogućnosti, kao i profesionalni štampač, imagePROGRAF PRO-300. Ove najave slede za još jednim značajnim predstavljanjem u januaru – EOS-1D X Mark III koji je željno očekivani fotoaparat za profesionalne fotografe sporta i divljih životinja.

Proizvodi koji su osvoji EISA nagrade za 2020.

EISA Camera Innovation 2020-2021: Canon EOS R5

EOS R5 – fotoaparat bez ogledala punog formata koji je napravljen na osnovu revolucionarnog EOS R sistema – može da se pohvali sa nekoliko svetskih noviteta, koji redefinišu šta je moguće dobiti iz tela aparata bez ogledala. Prvi fotoaparat bez ogledala punog formata ikada koji može da snima 8K RAW do 29,97 slika u sekundi interno i koji pruža 4K u 120p, EOS R5 beleži slike rezolucije 45 megapiksela brzinom do 20 slika u sekundi, što ga čini neprikosnovenim hibridnim fotoaparatom za profesionalce.

Opremljen najbržim AF-om na svetu, on se fokusira za svega 0,05 sekundi i upotrebljava algoritme dubokog učenja kako bi prepoznao lica i oči ljudi, kao i mačaka, pasa i ptica, kako u fotografskom, tako i u filmskom režimu. EOS R5 ima najbolji sistem za stabilizaciju na svetu, koji ispravlja do neverovatnih 8 koraka omogućavajući nove nivoe kreativnosti prilikom snimanja iz ruke pri sporim brzinama zatvarača ili snimanja bez tripoda.

EISA Professional Camera 2020 – 2021: Canon EOS-1D X Mark III

Ultimativni fotoaparat za snimanje sporta i divljih životinja, EOS-1D X Mark III, profesionalnim fotografima pruža neograničene mogućnosti, uz ogromne brzine. Ovaj DSLR fotoaparat ima neverovatne brzine snimanja koje su vodeće u industriji, do 20 slika u sekundi uz AF praćenje, uz poboljšane visoke ISO performanse, tako da fotografi nikad ne propuste ‘pravi snimak’.

AF senzor aparata EOS-1D X Mark III ima 28 puta veću centralnu rezoluciju od svog prethodnika, kako bi odgovorio na potrebu profesionalnih fotografa za većom preciznošću kada se fokusiraju subjekti u opsežnijem spektru scenarija. Uz to, fotoaparat pruža impresivno 5,5K 12-bitno RAW video interno snimanje – prvi fotoaparat Canon EOS serije koji ne spada u Cinema seriju sa takvom funkcijom – što profesionalcima omogućava da zabeleže video vrhunskog kvaliteta jednako kao i slike.

EISA APS-C Camera 2020-2021: Canon EOS 90D

Dizajniran da fotografe-entuzijaste podigne na sledeći nivo veštine, EOS 90D je brz i pouzdan DSLR, poznatog, robusnog tela savršenog za fotografe sporta i divljih životinja. Opremljen Canon-ovim DIGIC 8 procesorom, on postiže velike brzine obrade, reakcije i neverovatne fotografske i filmske funkcionalnosti. Za pružanje detaljnih slika visokog kvaliteta koje nemaju podrhtavanje i artefakte, EOS 90D ima APS-C CMOS senzor od 32,5 megapiksela koji postiže nivoe rezolucije punog formata, ali uz dodatne prednosti dosega koji pruža APS-C format.

Savršen za fotografisanje subjekata koji se brzo kreću, EOS 90D snima 10 slika u sekundi uz praćenje automatskog fokusa, kao i 11 slika u sekundi u prikazu uživo (Live View). Ovaj svestrani fotoaparat takođe je sposoban za video 4K rezolucije koji koristi pun ugao gledanja priključenog objektiva, kao i za brzi, Full HD do 120 slika u sekundi pružajući entuzijastima više opcija za snimanje, poput usporenog snimka, opsečenog snimka ili supervisoke rezolucije.

Najviša brzina AF fokusiranja na svetu od 0,05 sekundi

U okviru digitalnih fotoaparata bez ogledala sa izmenljivim objektivima koji upotrebljavaju senzor slike ekvivalentan 35-milimetarskom punom formatu sa AF-om pomoću detekcije fazne razlike na ravni slike i AF-om pomoću detekcije kontrasta. AF brzina aparata EOS R6 jednaka je kao na modelima EOS R, EOS RP i EOS R5. Dostupno na tržištu od 9. jula 2020. (Na osnovu Canon-ovog istraživanja). Izračunato na osnovu rezultujuće AF brzine izmerene u skladu sa CIPA smernicama. (Varira u zavisnosti od uslova snimanja i upotrebljenog objektiva.) Interna metoda merenja.