Canon EOS 1300DCanon EOS 1300D

Canon danas predstavlja novi EOS DSLR iz osnovne ponude – EOS 1300D. Ovaj model je savršen za ulazak u svet DSLR fotografije i uključuje WiFi i dinamički NFC koji deljenje fotografija čini lakšim nego ikada ranije, a tu je i niz poboljšanih karakteristika koje će vam pomoći u stvaranju impresivnih i kreativnih fotografija i filmova. Sa 18-megapikselnim senzorom i responzivnim rukovanjem EOS 1300D je savršen fotoaparat za snimanje slika prepoznatljivog izgleda i utiska koje se odmah mogu podeliti.

Canon EOS 1300D

Kvalitet na svakom snimku

Da biste mogli snimati fotografije koje se izdvajaju iz mase, EOS 1300D ima Canonov procesor DIGIC 4+ i veliki 18-megapikselni senzor veličine APS-C koji omogućava precizno snimanje detalja i mnoštvo boja u svakoj sceni. Ako želite da snimite scene u kojima se osobe i predmeti izdvajaju na mutnoj pozadini, mala dubina polja fotoaparata EOS 1300D omogućiće vam upravo to. Od krupnih planova prirode , portreta i panorama gradova, ovaj fotoaparat vam pomaže da stvorite originalne fotografije koje ćete poželeti da delite ma gde se nalazili. Sa više od 80 EF objektiva i mnoštvom druge dodatne opreme ponuđene za izbor, EOS 1300D je zaista svestran DSLR koji nudi rezultate koje želite danas kao i fleksibilnost za budućnost.

 

Učenje, rast i preuzimanje kontrole

DSLR fotografija može da bude teška za početnike, no uz EOS 1300D čak i oni koji se prvi put oprobavaju mogu da snime predivne kvalitetne fotografije bez dodatne obrade. Pametni način rada za slaganje scene potpuno prepušta kontrolu fotoaparatu i bira prava podešavanja, ali samo jednim okretom brojčanika za izbor načina rada možete se odlučiti za način snimanja prilagođen različitim objektima, kao što je novi način snimanja hrane. Responzivno automatsko fokusiranje kroz tražilo osigurava da čak i objekti koji se kreću budu fokusirani, pomažući da snimite akcione scene u rezoluciji od tri sličice po sekundi. Da biste dobili zabavne, jedinstvene radove možete na sliku da primenite niz kreativnih filtera kao što su fotoaparat igračka ili riblje oko.

Kako se vaše fotografske veštine usavršavaju, tako ćete sve više koristiti poluautomatske ili potpuno ručne načine kontrole. Uz mogućnost izbora sopstvenih kreativnih postavki, od otvora blende, brzine zatvarača i ISO vrednosti između 100 i 6.400 koji se može proširiti do ISO 12.800, fotoaparat omogućava da snimite omiljene trenutke čak i u uslovima slabog osvetljenja.

Da biste dobili snimke profesionalnog izgleda, možete zahvaljujući velikom senzoru sve pojedinosti snimiti u Full HD kvalitetu i snimati uz malu dubinu polja da biste svojim kućnim filmićima i video-zapisima sa odmora dodali bioskopsku notu. Fotoaparat nudi iste ručne kontrole u načinu snimanja filmova kao za fotografije. U načinu rada za snimanje kratkih video-zapisa (Video Snapshot) možete snimiti i niz kratkih isečaka koji se mogu automatski spojiti u zanimljivu video-sekvencu koja prikazuje rezime vašeg dana.

Deljenje, čuvanje i ponovno otkrivanje

EOS 1300D obuhvata NFC i ceo niz novih karakteristika vezanih uz povezivanje putem WiFi-a koje će vam pomoći da sačuvate i podelite  fotografije u pokretu. Pomoću NFC-a možete se jednostavnim dodirom povezati s kompatibilnim pametnim uređajima sa Android sistemom i preneti fotografije ili daljinski snimati pomoću Canonove aplikacije Camera Connect. Apsolutni prioritet je osigurati da se sve vaše vredne uspomene sigurno sačuvaju, pa ih sa ugrađenim WiFi-em možete prebaciti direktno sa fotoaparata[i] na niz servisa u oblaku, uključujući i Canonov servis irista, i stvoriti galerije na internetu spremne za deljenje sa dragim osobama. EOS 1300D možete da povežete i sa uređajem Canon Connect Station CS100 da biste dobili jednostavne mogućnosti čuvanja i deljenja fotografija.

Najvažnije karakteristike fotoaparata EOS 1300D:

  • snimanje prepoznatljivih fotografija po kojima ćete se razlikovati od drugih
  • jednostavno povezivanje i deljenje slika sa svetom
  • istraživanje sopstvene kreativnosti kroz fotografije i filmove
  • samouvereno snimanje i najsitnijih detalja
  • savršen za početak fotografskog putovanja sa Canonom