Canon MAXIFY GX5050

Canon MAXIFY GX5050: novi MegaTank MAXIFY GX štampač sa rezervoarom za mastilo koji može da se dopunjava namenjen malim firmama

Canon Europe najavljuje najnovijeg člana linije štampača MAXIFY GX, model MAXIFY GX5050. Dizajniran za male i srednje kancelarije i radne prostore, MAXIFY GX5050 jednofunkcijski štampač treći je po redu i najkompaktniji MAXIFY GX model do sada koji koristi tehnologiju MegaTank za punjive rezervoare. Zbog toga što pruža unapređenu bezbednost korporativnog nivoa, svestranost i štampu velikom brzinom, on nudi smanjenu nedostupnost, niže operativne troškove i potrošnju energije.

Visok kvalitet, niski operativni troškovi

Male firme više ne moraju da biraju između operativnih troškova ili štampe u boji velikog obima i visokog kvaliteta. Savršen za prezentacione otiske ili marketinške materijale, MAXIFY GX5050 može da odštampa 14.000 stranica iz jednog punog kompleta svih bočica sa mastilom otpornog pigmenta, praveći izuzetno izdržljive poslovne dokumente otporne na vodu i markere, dok ugrađeni Ekonomični režim povećava obim štampe 1,5x u poređenju sa Standardnim režimom i pravi oko 21.000 stranica iz punog kompleta bočica sa mastilom za potrebe štampe veće obima.

MAXIFY GX5050 takođe omogućava štampu velike brzine i velikog obima, zahvaljujući brzinama štampanja od približno 24,0 slika u minuti u crnoj i 15,5 slika u minuti u boji, kao i odštampanim prvim otiskom za samo sedam sekundi u crno-belom režimu. MAXIFY GX5050 je savršen za situacije u kojima je potrebna brza reakcija, bilo da se radi o pultovima za korisničku podršku ili malim klinikama. Značajno smanjujući troškove spoljnih saradnika i povećavajući efikasnost, MAXIFY GX5050 takođe može da štampa na različitim medijima, od koverti, ukrasnih postera za izloge radnji, banera do 1,2 m (samo na običnom papiru), do otisaka koji se prenose peglom ili magnetnih listova – čime ispunjava raznovrsne potrebe za štampom u jednom uređaju.

Više akcije, manje zastoja

Zahvaljujući manjim potrebama za svakodnevnim održavanjem, produktivnost je u srži modela MAXIFY GX5050. Upotreba rezervoara s mastilom velikog kapaciteta na modelu MAXIFY GX5050 znači da će biti manje dopunjavanja, manje porudžbina od dobavljača i manje zastoja. Bočice sa mastilom koje su jednostavne za upotrebu dizajnirane su sa posebnim otvorima, tako da se u rezervoare sa mastilom štampača može dodati samo ispravna boja, a namenski napravljene mlaznice na bočicama uklanjaju rizik od prelivanja iz rezervoara. Nivoi mastila mogu da se provere letimičnim pogledom zahvaljujući prozorima na rezervoarima sa prednje strane štampača, što neočekivani nestanak mastila čini problemom prošlosti.

Ležište za papir velikog kapaciteta na modelu MAXIFY GX5050, koje je podeljeno između zadnje kasete od 100 listova i prednje kasete od 250 listova, takođe utiče na ređe dopunjavanje papira, pa je štampač uvek spreman za rad – čime se omogućava neprekidno štampanje velikih obima, bez potrebe da se vraća do uređaja. Kao što je slučaj sa prozorima na rezervoarima za mastilo, nivo papira se lako proverava brzim pogledom kroz mali prozor na prednjoj kaseti štampača. Radi održavanja bez muke, kertridž za održavanje može lako da se zameni – čime se štedi vreme slanja štampača na popravku ili čekanja na inženjera.

Korisnici MAXIFY GX5050 štampača mogu da koriste desktop, laptop ili pametan uređaj za brzo i praktično štampanje preko aplikacije Canon PRINT za iOS i Android, kao i preko platformi koje uključuju AirPrint® i Mopria®. Radi dodatne pogodnosti i sigurnosti, upravljanje korisnicima omogućava administratoru da ograniči funkcije štampača, čime sprečava neovlašćeni pristup i korišćenje, zajedno sa poboljšanom bezbednosti na korporativnom nivou sa WPA2-EAP protokolom[v].

Uštede na plastičnom otpadu i energiji

Upotreba bočica sa mastilom velikog obima znači da će biti manje dopunjavanja – čime se smanjuje potreba za kertridžima sa mastilom i tonerom. Visokokvalitetna automatska obostrana štampa pri istoj gustini kao i kod jednostrane štampe takođe znači da MAXIFY GX5050 štedi na papiru. Zahvaljujući Eko postavkama poput režima automatskog uključivanja i isključivanja, korisnici mogu da zakažu da je štampač raspoloživ samo tokom radnog vremena.

Jednofunkcijski model MAXIFY GX5050 pridružuje se MegaTank modelima GX6050 (štampa, kopiranje skeniranjem sa ADF-om) i GX7050 (štampa, kopiranje skeniranjem, faks sa D-ADF-om) u MAXIFY GX liniji proizvoda. Lansirani 2021. godine, ova dva modela predstavljena su kako bi firmama obezbedili robusna, skalabilna rešenja za štampanje sa niskim ukupnim troškovima vlasništva, koja ispunjavaju njihove potrebe.

Suhaib Hussain, Menadžer za proizvode za profesionalne štampače i softver u kompaniji Canon Europe, rekao je: „MAXIFY GX5050 pojačava našu liniju MAXIFY GX štampača u vidu još jednog fantastičnog modela. Linija MAXIFY GX potpuno optimizuje administraciju za manje firme, čime pomaže timovima da budu efikasniji u svakodnevnoj rutini, tako što smanjuje zastoje i operativne troškove. Mi u Canon-u nastojimo da pružimo podršku firmama svih veličina pomoću alatki koje su im potrebne da rade što je moguće efikasnije, uz stalnu pažnju na kvalitet i cenu.“