Canon ST-E3-RT

Canon Europe najavljuje ST-E3-RT(Ver.2) – nadogradnju popularnog ST-E3-RT odašiljača. Omogućavanjem bežične sinhronizacije blica i kontrole nekoliko bliceva Speedlite – koji su postavljeni na razdaljini do 30 m – ovaj novi odašiljač omogućava profesionalcima veću kreativnu slobodu, kako u studiju tako i u prirodnom okruženju. On podržava ključne funkcije nedavno predstavljenog modela Speedlite EL-1, a takođe pruža nove mogućnosti kada se koristi sa ranije predstavljenim blicevima RT Speedlite – uključujući bežičnu (radio) sinhronizaciju sa drugom zavesicom.

Ostale nove karakteristike modela ST-E3-RT(Ver.2) uključuju podršku za mikro-blic niske snage od 1/8192 na modelu Speedlite EL-1, a za fotografe koji koriste manuelni blic, odašiljač može da se pohvali novim FE Memory režimom.

Visokokvalitetno, fleksibilno snimanje

Zahvaljujući uvođenju radio bežičnog emitovanja i sinhronizacije sa drugom zavesicom, ST-E3-RT(Ver.2) okida blic na kraju duge ekspozicije. To za rezultat pomaže fotografima da naprave slike koje izgledaju prirodno prilikom snimanja subjekata u pokretu. ST-E3-RT(Ver.2) nudi ovu funkciju kao novu bežičnu opciju, pružajući korisnicima fleksibilnost u širokom spektru scenarija snimanja.

Kada snimate sa širokim otvorom blende i/ili visokom ISO brzinom, nivo blica često može da nadjača subjekta i scenu. To fotografe prisiljava da promene podešavanja ili postavku, zbog čega na kraju izgube izgled koji su želeli. Kada je udružen sa blicem Speedlite EL-1, mikro blic od 1/8192 ovog odašiljača dodaje prelepe, suptilne nijanse svetla bez narušavanja atmosfere i ambijentalnog svetla koje se reflektuje na setu. Ova funkcija je savršena za modne i portretske fotografe koji žele da zabeleže scene u prirodnoj atmosferi.

Nadograđjujući fleksibilne kvalitete originalnog odašiljača, ST-E3-RT(Ver.2) podržava FE Memory – pružajući bržu i zgodniju manuelnu postavku blica. Eliminišući potrebu za više test snimaka, profesionalci sada imaju slobodu da obave inicijalni snimak u E-TTL režimu, čime će da zabeleže E-TTL postavke blica. Korisnici zatim mogu da prebace Speedlite bliceve u manuelni režim kako bi omogućili manuelno podešavanje tamo gde je potrebno – istovremeno zadržavajući originalne E-TTL postavke.

Maksimalno produžavanje života proizvoda

Canon Europe planira da ponudi promenljivi update za postojeće ST-E3-RT korisnikek koji će obuhvatiti nove dodatne funkcije i mogućnosti modela ST-E3-RT(Ver.2). Dodatne informacije i datumi u vezi sa ovim servisom, biće dostupne naknadno.