Kompanija Canon podržava Human district foto konkurs na koji autori mogu da šalju svoje fotografije do 2. novembra. Human district foto konkurs se održava svake godine i ima za cilj iniciranje diskusije o ljudskim pravima, izgradnju kapaciteta stejkholdera i pružanje platforme za razvijanje partnerstva i saradnje po pitanju ljudskih prava.

canon-objektiv

Tema ovogodišnjeg foto konkursa čiji je organizator Centar za promociju ljudskih i manjinskih prava i održivi razvoj „Human District“ je tolerancija. Prijava na konkurs se vrši putem formulara i slanjem fotografija na web stranicu: www.humandistrictfestival.com/vesti/human-district-foto-konkurs. Jedini preduslov je da fotografija odgovori na zadatu temu, da bude autorsko delo kandidata na konkursu, kao i da ne sme da sadrži vulgaran sadržaj, odnosno da ne propagira rasnu, polnu ili versku netrpeljivost.

Autori koji budu izabrani za najuži krug imaće i šansu da pokažu svoje radove na izložbama povodom Međunarodnog dana tolerancije 16. novembra. Takođe, najbolje očekuju vredne Canon nagrade – Digitalni kreativni kamkorder Canon LEGRIA mini (http://www.canon.rs/for_home/product_finder/camcorders/digital_creative_camcorder/legria_mini/) koji sa funkcijom Wi-Fi omogućava da snimate sebe i budete deo svojih video zapisa; Kompaktan Canon SELPHY CP910 (http://www.canon.rs/for_home/product_finder/printers/direct_photo/selphy_cp910/) kao jednostavno rešenje za bežično štampanje sa smartfona i fotoaparata gde god da se nalazite; Kao i Canon PIXMA MG3650 InkJet foto-štampač (http://www.canon.rs/printers/inkjet/pixma/pixma_mg3650) koji donosi brzo i jednostavno štampanje sa smartfona i iz „oblaka“.