Canon je objavio da su tri kompanijska proizvoda nagrađena prestižnim nagradama organizacije European Imaging and Sound Association (EISA). EOS 7D Mark II ovenčan je nagradom „Evropski DSLR fotoaparat za profesionalne potrošače 2015./2016.“ (European Prosumer DSLR Camera 2015-2016), EOS 5DS i 5DS R poneli su nagradu „Evropski profesionalni DSLR fotoaparat 2015./2016.“ (European Professional DSLR Camera 2015-2016), dok je objektiv Canon EF 11-24mm f/4L USM dobitnik nagrade „Evropski profesionalni DSLR objektiv 2015./2016.“ (European Professional DSLR Lens 2015-2016) – naglašavajući izuzetan kvalitet Canonovih proizvoda kroz celokupnu ponudu DSLR fotoaparata i objektiva.

Nagrade EISA dodeljuju se prema glasovima odbora urednika iz 50 prominentnih časopisa iz 20 evropskih zemalja i predstavljaju veliko priznanje za proizvode koji spajaju najnapredniju tehnologiju, poželjne karakteristike i zadivljujući dizajn s dokazanom vrednošću za korisnike. Svi nagrađeni proizvodi pobrali su izuzetno pozitivne recenzije od predstavljanja, a nagrade EISA dodatno su svedočanstvo njihovom izuzetnom kvalitetu i performansama.

„Canon uživa zasluženi ugled u proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda koje korisnici izuzetno cene“, izjavio je Steve Marshall, direktor marketinga proizvoda u grupi grafičkih proizvoda za potrošače u kompaniji Canon Europe. „Za nas, fotografija se sastoji od izražavanja i otkrivanja, a kao kompanija neprekidno težimo da stvorimo pionirske proizvode i tehnologije, vodeće u svojim segmentima, koji omogućavaju ljudima da ispričaju svoje priče kroz kvalitetne fotografije. Svaki od naših nagrađenih proizvoda je fantastičan primer istrajnosti i zalaganja u pomeranju granica i pružanju novih mogućnosti profesionalnim korisnicima i potrošačima. Zaista smo počastvovani što nam je EISA dodelila ove cenjene nagrade“.

Canon XC10
Canon XC10

Komentarišući tri nagrade, odbor urednika organizacije EISA kaže:

EVROPSKI DSLR FOTOAPARAT ZA PROFESIONALNE POTROŠAČE 2015./2016.

Canon EOS 7D Mark II

Canon EOS 7D Mark II je jedan od najboljih DSLR fotoaparata sa senzorom veličine APS-C ikad napravljenih i nudi osobine koje su obično dostupne samo u profesionalnim aparatima punog kadra. Sistem za automatsko fokusiranje sa 65 tačaka omogućava brzo i responzivno fokusiranje u različitim uslovima, čak i kada pratite predmete koji se brzo kreću. Uređaj može da snima do 10 slika u sekundi uz pomoć velikog bafera čak i kada se snima u format RAW. Kvalitet izrade je vrhunski, a uređaj se može bez problema nositi s praktično svim vremenskim neprilikama. Canon EOS 7D Mark II savršen je za sportske fotografe, akcione fotografe i fotografe divljih životinja koji vole da zabeleže trenutke koji kratko traju.

 

EVROPSKI PROFESIONALNI DSLR FOTOAPARAT 2015./2016.

Canon EOS 5DS/5DS R

Canon EOS 5DS i 5DS R su DSLR fotoaparati punog kadra najviše razlučivosti na tržištu. Dva modela fotografima nude dodatan izbor: EOS 5DS uključuje optički niskoprolazni filtar koji uklanja digitalna slikovna izobličenja, dok EOS 5DS R uklanja poništava efekt tog filtra, za najoštriju moguću sliku. Senzor razlučivosti 50,6 miliona piksela, dvostruki DIGIC 6 procesor, smanjene vibracije ogledala i pouzdano merenje rezultiraju vrhunskim kvalitetom slike, dok sastav za automatsko fokusiranje (AF) s 61 tačkom (od toga 41 cross-type) osigurava brzo i pouzdano automatsko fokusiranje. Ta dva fotoaparata savršen su izbor za profesionalne fotografe kojima je ultimativan kvalitet slike zaista važan.

 

EVROPSKI PROFESIONALNI DSLR OBJEKTIV 2015./2016.

Canon EF 11-24mm f/4L USM

Objektiv EF 11-24mm f/4L USM je vrhunsko dostignuće Canonovih inženjera – to je jedan od najboljih širokougaonih zum objektiva ikada napravljenih. Najširi pravougaoni zum na svetu daje najkvalitetniju sliku u svom segmentu, izuzetne oštrine na svim postavkama, čak i na senzorima visoke rezolucije. Distorzije, hromatske aberacije i vinjetiranje zadržani su na prihvatljivo niskom nivou. Izrada je vrhunska, sa zaštitom protiv vremenskih neprilika koja omogućava korišćenje na terenu, a automatsko fokusiranje je brzo i tiho. Korisnici fotoaparata punog kadra specijalizovani za fotografisanje pejzaža, arhitekture ili enterijera, koji zahtevaju izuzetne optičke performanse ne treba da traže dalje. Veliki je i skup, ali za one koji ga mogu priuštiti, ovo je zaista izuzetan objektiv.