Canon danas objavljuje dostizanje nove prelomne tačke u proizvodnji objektiva, proizvodnjom 110-milionitog izmenjivog objektiva iz serije EF – ultra-širokougaonog zum objektiva EF 11-24mm f/4L USM.

canon-obejtiv

Proizvodnja Canonovih čuvenih izmenjivih objektiva iz serije EF započela je 1987. godine u fabrici Utsunomiya. Te godine je ova serija objektiva i predstavljena prvi put, zajedno s SLR fotoaparatima EOS. Globalna potražnja za Canonovim proizvodima iz serije EOS i objektivima za njih je od tada neprekidno rasla, od strane svih profila korisnika. Da bi se ova potražnja ispunila, proizvodnja je tokom godina proširena na ukupno četiri lokacije, uključujući Canon Inc. na Tajvanu, Canon Opto (Malezija), Sdn. Bhd. U Maleziji i Oita Canon Inc. u južnom Japanu.

Tokom svoje istorije Canon je neprekidno vodio imaging industriju napred, predstavljajući mnoge svetske novitete[ii]  kao što su ultrazvučni motor (Ultrasonic Motor – USM) u objektivima, tehnologiju stablizatora slike (Image Stabilizer – IS), višeslojne difraktivne optičke (DO) elemente i anti-refleksnu tehnologiju Subwavelength Structure Coating (SWC).

 

Predstavljen u februaru 2015, Canonov 110-milioniti objektiv EF, EF 11-24mm f/4L USM, ima najmanju žarišnu daljinu od 11 mm i tako nudi najširi ugao gledanja na svetu[iii].  Opremljen novodizajniranom optičkom strukturom, objektiv sadrži tri asferična sočiva koja povećavaju kvalitet slike na najviši mogući nivo, postižući najmanji mogući stepen izobličenja.

Bogata kompanijska ponuda objektiva EF trenutno se sastoji od ukupno 71 modela, uključujući filmske objektive EF Cinema za digitalnu kinematografiju. Canon će nastaviti da usavršava svoje različite imaging tehnologije zasnovane na njegovoj stručnosti u optici, težeći tome da proizvede izvanredne i pouzdane objektive i fotoaparate, istovremeno šireći fotografsku i videografsku kulturu. Canonov raspon ponude odgovara potrebama različitih profila fotografa – od korisnika početnika preko naprednih amatera pa do profesionalaca.