Canon dvogledi

Canon dodaje dva nova, impresivna modela svojoj dugovečnoj seriji dvogleda – modele 12×36 IS III i 10×30 IS II. Savršeni za situacije u kojima vam je potreban miran pogled vrhunskog kvaliteta na predmet koji posmatrate, ovi dvogledi sa povećanjem – od 12x odnosno 10x – spajaju Canon-ovo iskustvo u optici sa inovativnom tehnologijom stabilizacije slike. Oba modela nude iznuzetan kvalitet i postavljaju nove standarde u performansama, bez obzira da li se nalazite na safariju ili aeromitingu ili jednostavno istražujete okolinu.

Približite se iz daljine

Dvogledi nude prikaz vrhunskog kvaliteta, zahvaljujući spoju Canonove optike Porro II, zasnovane na prizmi i premaza Super Spectra Coating. Oba modela su opremljena duplim sistemom sočiva za poravnavanje polja i nude oštrinu od ivice do ivice, izvanrednu rezoluciju i izuzetno nizak nivo distorzije u celom vidnom polju. Bez obzira na to gde se nalazi predmet posmatranja, možete da ga vidite do najsitnijih detalja. Premaz sočiva Super Spectra, koji se nalazi i na Canonovim objektivima EF, pruža prvorazrednu reprodukciju boja i pomaže da lako razlikujete jednu vrstu ptica od druge, a smanjuje i vidljive refleksije i efekt ghostinga.

Model 10×30 IS II nudi povećanje od 10x s prednjim sočivom prečnika 30 mm, a model 12×36 IS III omogućava vam da se približite još više, s povećanjem od 12x i prednjim sočivom prečnika 36 mm. Oba modela nude živopisne detalje i zadivljujući kvalitet prilikom posmatranja udaljenih pokreta.

Stabilizator slike za jasan pogled na svet
Canonova serija dvogleda opremljena je aktivnim optičkim stabilizatorom slike koji umiruje sliku dok hodate, na safariju sedite u kamionu koji se kreće neravnim terenom ili se nalazite u balonu, omogućavajući da jasno vidite sve što se nalazi ispred vas. Višeugaona prizma smanjuje uticaj pomicanja vaše ruke, umirujući tako predmet posmatranja i smanjujući zamor očiju, što je posebno bitno kada koristite dvogled tokom dužeg vremenskog perioda – na primer, na sportskim događajima na kojima ne želite da propustite ni trenutak akcije. Stabilizator slike može se trenutno aktivirati, jednostavnim pritiskom na taster. Pored toga, bez obzira da li posmatrate ptice ili u prašumi pokušavate da uočite divlje životinje, dvogled nudi glatko pomeranje i tako omogućava jednostavno praćenje ptice u letu.

Uravnotežen i udoban dizajn
Dvogledi dolaze u laganom kućištu kompaktnih dimenzija, lako se smeštaju u bilo kakvu torbu, izdržljivi su i ergonomski oblikovani. Zahvaljujući masi od svega 660 odnosno 600 grama, modeli 12×36 IS III i 10×30 IS II se lako drže u ruci i jednostavno možete da ih ponesete kuda god idete, tako da uvek budete spremni za bilo kakvu avanturu. Meka zaštita za oči izrađena je od silikona i lako se prilagođava, a dvoglede možete da koristite i dok nosite naočari, bez izobličenja slike ili vidljivog efekta vinjete. Savršeni za posmatranje ptica dok ste skriveni  u rastinju, oba modela imaju kućište premazano antirefleksnim slojem, što ih čini diskretnijima čak i od njihovih prethodnika

Oba modela napajaju se AA baterijama koje omogućavaju otprilike devet sati rada[i], a potrošnja baterije je značajno smanjena u odnosu na prethodne modele.


 

Canonova ponuda dvogleda
Izrađeni na Canonovom iskustvu u optici, modeli 12×36 IS III i 10×30 IS II revitalizuju Canonovu aktuelnu ponudu dvogleda, a zamijeniće modele 12×36 IS II i 10×30 IS. Osmišljena za širok spektar aktivnosti, od posmatranja zvezda pa do jedrenja, Canonova serija dvogleda trenutno nudi šest modela, s povećanjem od 8x do 18x. Neki modeli stvoreni su da budu otporni na oštre vremenske uslove i potapanje u vodu, a svi modeli opremljeni su Canonovom prestižnom tehnologijom stabilizacije slike, premazom sočiva SSD i sočivima za poravnanje polja te nude vrhunski i vrlo udoban pogled.

12×36 IS III – najvažnije osobine:

  • Snažan, prenosni dvogled s povećanjem od 12x
  • Izuzetno stabilan pogled zahvaljujući moćnom stabilizatoru slike
  • Precizna Canonova optika za višu rezoluciju i verne boje
  • Uravnotežen dizajn s gumiranim kućištem za dugotrajno i udobno korišćenje
  • Savršen za posmatranje ptica, putovanja i sport

 

10×30 IS II – najvažnije osobine:

  • Prilbližite se udaljenim predmetima do 10x, gde god da se nalazite
  • Izuzetno stabilan pogled zahvaljujući moćnom stabilizatoru slike
  • Precizna Canonova optika za višu rezoluciju i verne boje
  • Uravnotežen dizajn s gumiranim kućištem za dugotrajno i udobno korišćenje
  • Savršen za posmatranje ptica, putovanja i sport

[i] Prema Canonovim standardima