Kompanija Canon i Beogradski džez festival pozivaju Vas da u ponedeljak, 18. maja od 20 časova prisustvujete promotivnom koncertu novog albuma Serbian Jazz Bre! – Serendipity u sali Amerikana u Domu omladine Beograda.

U cilju promocije umetnosti, kompanija Canon podržava ovaj projekat koji predstavlja fuziju savremenog i etno džeza, svetske i balkanske muzike sa vizuelnom umetnošću.

canon

Nenad Georgievski za sajt All About Jazz rekao je da je Serbian Jazz Bre! projekat pokazao da njihova muzika u kombinaciji sa vizuelizacijama stimuliše sva čula.

„Ostaje da se čeka na njihov novi nastup da bi se nova muzika doživela na drugačiji i imaginarniji način“, dodao je Georgievski.

Serbian jazz bre! je multimedijalni, umetnički projekat baziran na foto-portretima srpskih najznačajnijih džez muzičara. Nastao je 2011. godine sa idejom da spoji muzičku i vizuelnu umetnost, kao i da promoviše srpski i balkanski  džez, na novi način. Naziv novog CD-a – Serendipity – označava srećno, slučajno otkriće ili neki neočekivani, slučajni pronalazak.

Bend u sastavu:  Aleksandar Jovanović Šljuka – klavir, klavijature, Marko Fabry – bas gitara, Aleksandar Cvetković – bubnjevi  i  Maks Kočetov-saksofon, Uroš Šećerov – udaraljke i  stvara plodnu podlogu za istraživanje i vizuelni izraz Ivana Grlića kao video jockey-a, koji u duhu džeza, koristeći  improvizaciju prati odsvirane note i prenosi svoje impresije na ekran.