Canon je dodao dva kompaktna fotoaparata sa superzumom iz prelazne klase svojoj seriji PowerShot – modele PowerShot SX540 HS i PowerShot SX420 IS. PowerShot SX540 HS može da se pohvali izuzetnim performansama pri slabom osvetljenju i potpunom kreativnom kontrolom koja omogućava da se njegov snažan optički 50x zum i ultraširokougaoni objektiv iskoriste na najbolji način. PowerShot SX420 nudi objektiv impresivnog zuma 42x, CMOS senzor rezolucije 20 megapiksela, procesor DIGIC 4+ kao i niz automatizovanih i  jednostavnih kreativnih mogućnosti i WiFi vezu i dinamički NFC za jednostavno deljenje.

PowerShot SX540
PowerShot SX540

Snaga superzuma i vrhunski kvalitet – PowerShot SX540 HS
PowerShot SX540 HS je opremljen snažnim procesorom DIGIC 6 i CMOS senzorom rezolucije 20,3 megapiksela, osiguravajući da sve vaše slike ostanu zabeležene neverovatno jasno. Senzor visoke osetljivosti daje i izuzetne slike pri slabom osvetljenju, a optički zum od 50x omogućava da se približite dešavanjima i zabeležite i najsitnije detalje. Uz opciju ZoomPlus možete digitalno udvostručiti zum bez gubitka rezolucije tako da ništa ne ostane izvan dometa – bez obzira da li slikate udaljene zgrade ili akciju na terenu dok se nalazite u zadnjim redovima stadiona.

Da biste zadržali motiv fotografije u kadru kada koristite dugi zum, na raspolaganju vam je poboljšana opcija Zoom Framing Assist Lock koja sada koristi stabilizacijski način, omogućavajući da odaberete i kadrirate motiv fotografije dok ga fotoaparat inteligentno drži u fokusu i u središtu kadra. Za impresivne snimke gradskih prizora i široke pejzaže, tu je 24-milimetarski ultraširokougaoni objektiv koji pomaže da smestite više toga u svaku fotografiju, što uređaj čini savršenim za deljenje uspomena s porodičnog putovanja i putovanja s prijateljima.

Za režisere početnike, PowerShot SX540 HS beleži Full HD video zapise u formatu MP4, i koristi Dynamic IS sistem s pet osa da bi snimak držao mirnim dok snimate u pokretu. Za video zapise o kojima ne trebate previše brinuti, Story Highlights inteligentno analizira vaše slike i snimke odabranog datuma ili s izabranom osobom i spaja ih, stvarajući filmski momente za gledanje i deljenje.

Snaga u džepu – PowerShot SX420 IS

Opremljen 42x optičkim zumom, opcijom ZoomPlus u ultraširokougaonim objektivom u kompaktnom kućištu, PowerShot SX420 IS je savršen fotoaparat namenjen jednostavnom fotografisanju u svim situacijama – bez obzira da li se radi o svakodnevnim slikama, ili fotografijama s putovanja koje oduzimaju dah. Senzor rezolucije 20 megapiksela i procesor DIGIC 4+ zajedno osiguravaju vrhunski kvalitet slike, a zahvaljujući inteligentnoj stabilizaciji slike, vaše fotografije i HD video zapisi su čisti i jasni i otkrivaju sve detalje. S nizom kreativnih filtera, uključujući efekte Miniature Effect i Fish-eye Effect, možete trenutno zabeležiti jedinstvene kreacije. LCD ekran dijagonale 7,5 cm (3,0”) olakšava pregledanje slika i video zapisa, a ergonomski rukohvat osiguraće stabilno korišćenje uređaja u svakoj situaciji.

Stvarajte i delite

Oba fotoaparata dolaze sa ugrađenom WiFi vezom i dinamičkim NFC-om, omogućavajući da se jednostavno povežete i podelite fotografije i video zapise preko kompatibilnih pametnih telefona, tableta ili uređaja za spremanje kao što je Canon-ov CS100, kao i da kontrolišete fotoaparat putem opcije Remote Shooting. Zaseban taster za WiFi daje vam jednostavnu prečicu za povezivanje, pomažući vam da delite fotografije još dok ih slikate. Oba modela nude automatsko spremanje vaših fotografija i video zapisa na usluge za skladištenje „u oblaku“ kao što su Canon-ova irista ili Google Drive™, čim ih povežete na Internet.

PowerShot SX540 HS – najvažnije osobine:

  • Fleksibilno snimanje u svim posebnim situacijama
  • Sve što je potrebno za beleženje vrhunskih Full HD video zapisa
  • Jednostavno se povežite, delite i spremite svoje kreacije
  • Jednostavan ili napredan – kako god želite
  • Dizajniran za ugodno korišćenje i jednostavno kadriranje

PowerShot SX420 IS – najvažnije osobine:

  • Veliki zum omogućava približavanje u svim situacijama
  • Vrhunski HD video zapisi na dodir tastera
  • Jednostavno se povežite, delite i fotografišite uz pomoć pametnog telefona
  • Zadivljujuće fotografije uspomena za pamćenje
  • Budite kreativni s lakoćom