Canon Europe je predstavio CN-E20mm T1.5 L F, širokougaoni objektiv savršen za video produkciju visokog kvaliteta.

Zahvaljujući izvanrednim optičkim mogućnostima i vrhunskom kvalitetu izrade, CN-E20mm T1.5 L F omogućava jednostavno pravljenje zadivljujućih 4K sadržaja i obogaćuje trenutnu ponudu vrhunskih kinematografskih objektiva.

Izvanredne optičke performanse

CN-E20mm T1.5 L F ima asferično sočivo velikog prečnika i staklo sa malom disperzijom, čime se eliminišu sferične aberacije i druge optičke pojave, pa su rezultat neverovatno jasne slike. Sa malim T brojem od samo 1.5, CN-E20mm T1.5 L F pravi neverovatne 4K snimke pri slabom osvetljenju, što ga čini savršenim za dokumentarne filmove o prirodi.

Za još kreativnije snimanje, mali T broj i blenda sa 11 krilaca na CN-E20mm T1.5 L F, prave prirodni efekat zamućenja, omogućavajući trodimenzionalni bokeh efekat sa većom dubinom polja. Zahvaljujući smanjenom „disanju“ fokusa, CN-E20mm T1.5 L F obezbeđuje izuzetno precizno fokusiranje i stabilno snimanje.

Široko kompatibilan, izdržljiv i funkcionalan

Kompatibilan sa nedavno predstavljenim EOS C700 FF, kao i sa EOS-1D C i drugim fotoaparatima punog formata, CN-E20mm T1.5 L F omogućava korisnicima da sa sigurnošću naprave snimke vrhunskog kvaliteta. CN-E20mm T1.5 L F ima krug slike koji pokriva puni format 35 mm, kako bi proširio mogućnosti snimanja. Ugrađeni gumeni prsten na spoju za povezivanje garantuje vodootpornost, dovoljnu za snimanje u najrazličitijim uslovima.

Usklađen sa ostalim objektivima iz Canon EF Cinema serije, CN-E20mm T1.5 L F pruža obožavaocima Canon-a dobro poznat raspored stepena prenosa, prednji prečnik, ukupnu dužinu i ugao rotacije. Novi fosforescentni indikatori na prednjem delu valjka pružaju odličnu vidljivost u uslovima slabog osvetljenja, a prsten za fokusiranje prikazuje brojeve i na levoj i na desnoj strani objektiva, kako bi rukovalac mogao proveriti indikatore udaljenosti sa obe strane.

Praveći idealan otpor prilikom fokusiranja, CN-E20mm T1.5 L F ima ugao rotacije fokusa od 300°, kakav nude profesionalni uređaji. Usklađivanjem ekspozicije i balansa bele boje prirodnog osvetljenja, CN-E20mm T1.5 L F osigurava kvalitetne snimke u svakom trenutku. Podaci o objektivu koji se prikazuju na tražilu omogućavaju korisniku da lako prepozna snimke, što pojednostavljuje obradu i postprodukciju.

Ključne karakteristike Canon CN-E20mm T1.5 LF objektiva

Vrhunski super-brzi 20mm 4K kinematografski objektiv
Dužina 118,4mm i težina samo 1,2kg
T1.5 maksimalni otvor blende
Izvanredan kvalitet slike
Superiorna optomehanička konstrukcija i izdržljivost