Canon objektiv

Dizajniran za EOS R sistem, RF nosač redefiniše mogućnosti fotografije i videografije, pružajući korisnicima alatke za unapređivanje svojih veština i za kreativno snimanje bez ograničenja. Razvijen u skladu sa tehnološkim napretkom i povratnim informacijama krajnjih korisnika, RF 85mm F1.2L USM koristi napredne mogućnosti RF nosača da bi unapredio kvalitet slike i komunikaciju između objektiva i tela fotoaparata punog formata bez ogledala.

Kratak 85-milimetarski telefoto objektiv pruža idealnu žižnu daljinu za portrete i laskavu perspektivu za lica. RF 85mm F1.2L USM tek je drugi objektiv u Canon-ovoj liniji proizvoda, posle modela EF 35mm f/1.4L II USM, koji koristi Canon-ovu jedinstvenu BR optičku tehnologiju, koja efikasno ispravlja aksijalnu hromatsku aberaciju koja ne može potpuno da se ispravi kombinacijom tradicionalnih staklenih objektiva – poboljšavajući rezoluciju i oštrinu. Osiguravajući izvanredno visok kvalitet slike svakog snimka, asferični i UD elementi objektiva smanjuju aberacije objektiva i omogućavaju zadivljujuće optičke performanse.

RF 85MM F1.2L USM jedan je od Canon-ovih autofokus objektiva sa najbržim otvorima blende namenjen njihovoj liniji fotoaparata punog formata bez ogledala. Kada se udruži sa kratkom telefoto dužinom i Dual Pixel CMOS AF-om, brzi f/1.2 otvor blende stvara zadivljujuće plitku dubinsku oštrinu, boke i izdvajanje pozadine. Otvor blende objektiva čini da subjekat iskače iz slike, dok sistem dijafragme otvora blende sa devet listića ističe subjekta u odnosu na nežno zamućenu pozadinu, što je savršeno za portretsku fotografiju. Ultraširok otvor blende prenosi 50 odsto više svetla u odnosu na f/1.4 objektiv da bi se snimalo u izazovnim uslovima osvetljenja – sve do -6EV (EOS R) i -5EV (EOS RP) – beležeći atmosferu u svakom trenutku.Koristeći isti USM motor prstenastog tipa kao i RF 50mm F1.2L USM, objektiv RF 85mm F1.2L USM osigurava da se oštar fokus pronalazi brzo i precizno, omogućavajući da se subjekti prate dok se kreću unutar kadra. Udružen sa novim mikroprocesorom, koji koristi novi CPU visokih performansi i firmver, objektiv iskorišćava EOS R sistem povećavajući brzinu prenosa podataka, što za rezultat ima brži rad i automatski fokus, omogućavajući fotografu da zabeleži momente u trajanju delića sekunde.

Izvanredno rukovanje i izdržljivost

Ugrađen u Canon-ove RF objektive je i kontrolni prsten – na kojem postavke mogu da se programiraju na TV, AV, ISO i postavke ekspozicije – što dodaje nivo prilagođavanja, čineći ga savršenim za fotografe venčanja kojima su potrebni rasponi postavki kako za savršene spontane trenutke tako i za predivno koreografisane snimke. Objektiv je takođe opremljen prstenom za fokusiranje sa ručnim upravljanjem sve vreme, koji omogućava ručno fokusiranje okretanjem prstena, bez potrebe da se prebacuje u MF režim. Savršen za snimanje napolju ili na lokaciji, RF 85mm F1.2L USM krasi otpornost na vremenske prilike legendarne L-serije, zaptivajući objektiv radi zaštite od raznih vremenskih uticaja kada se snima napolju ili na lokaciji.

Nagrađivani fotograf venčanja i Canon ambasador, Félicia Sisco prokomentarisala je: „Kao fotografu za venčanja i portrete, neophodno mi je da imam poverenje u svoje alatke kako bih mogla da se fokusiram na subjekta i da ispričam njihovu priču. Koristila sam Canon-ov legendarni 85-milimetarski 1.2 objektiv više od 20 godina zbog njegove brzine i širokog otvora blende koji garantuju predivne snimke, čak i pri slaboj svetlosti.

Novi RF 85mm F1.2L USM bolji je nego što sam mogla da zamislim. Ovaj objektiv pravi dubinsku oštrinu i boke koje je nemoguće postići pomoću drugih objektiva i već sada znam da će on postati najvažniji u mojoj torbi sa opremom. On izdvaja subjekat od pozadine i pruža oštar fokus na subjektovim očima koji jednostavno oduzima dah, beležeći svaki poseban trenutak.“