Canon proširuje svoju prestižnu seriju PowerShot G sa dva nova dodatka, fotoaparatima PowerShot G5 X i PowerShot G9 X. Oba modela nude kvalitet slike bez kompromisa i izuzetnu brzinu i snagu, spajajući CMOS senzor vrste 1.0 s pozadinskim osvetljenjem i rezolucijom od 20,2 megapiksela s procesorom DIGIC 6 – sve u prelepom, kompaktnom kućištu koje možete nositi u džepu.

PowerShot G5 X je savršen za ozbiljne entuzijaste koji žele profesionalni nivo kontrole i kvaliteta, kao kod DSLR fotoaparata, dok je PowerShot G9 X savršen za korisnike koji žele podstaći svoju kreativnost vrhunskim džepnim fotoaparatom koji je u mogućnosti da zabeleži spontane trenutke.

g9-x

Džepna snaga za zadivljujuće fotografije
Od širokih pejzaža do portreta izbliza, PowerShot G5 X svojim 24-milimetarskim širokougaonim, ultrasvetlim f/1.8 – 2.8, 4.2x zum objektivom s devet otvora blende, čini jednostavnim beleženje zadivljujućih fotografija s prelepim efektom „bokeha“ i zamućenjem pozadine. Širokougaoni, 28-milimetarski f/2 – 4.9, 3x objektiv s optičkim zumom omogućuje vam beleženje oštrih slika s puno detalja čak i kada ste u pokretu ili kada su svetlosni uslovi daleko od savršenih.

Intuitivna kontrola i bezvremenski dizajn
Odišući čuvenim duhom serije G, PowerShot G5 X omogućuje vam da istražite veći raspon funkcija i postavki fotografije, u praktičnom, kompaktnom kućištu. Za naprednije fotografe, središnje postavljeno elektronsko OLED tražilo visoke rezolucije na modelu PowerShot G5 X nudi upravljanje na nivou DSLR-a i najveću moguću udobnost pri radu, što ga čini savršenim za fotografe koji stalno žele da prate šta se događa ispred objektiva. Bez obzira da li slikate arhitekturu prilikom razgledanja grada ili široke seoske pejzaže, višeugaoni ekran osetljiv na dodir koji se izvlači omogućuje vam da modelom PowerShot G5 X zabeležite jedinstvene fotografije iz različitih uglova.

PowerShot G9 X daje vam sve funkcije potrebne za izražavanje vaše kreativnosti i beleženje neočekivanih trenutaka. 25 % tanji od modela PowerShot G7 X, vrlo je kompaktan i savršeno pogodan za fotografe koji žele sliku vrhunskog kvaliteta dok fotografišu u pokretu. Intuitivni ekran osetljiv na dodir dijagonale 3,0” visoke rezolucije omogućuje vam jednostavnu kreativnu kontrolu dodirom prsta, s jednostavnim pristupom postavkama i funkcijama fotoaparata, u stilizovanom tankom kućištu. Na oba modela, prsten za kontrolu objektiva može se brzo prilagoditi da kontroliše različite funkcije, uključujući blendu i brzinu zatvarača.

Neka prijatelji i porodica budu zvezde vašeg sledećeg filma
Postanite aspirativni reditelj uz pomoć fotoaparata PowerShot G5 X i PowerShot G9 X – otkrijte svoju kreativnost funkcijom Manual Movie i zabeležite zadivljujuće Full HD videozapise brzinom 60p, s potpunom kontrolom blende, brzine zatvarača i ISO-a. Za vrhunski stabilne snimke prilikom trčanja ili hodanja, oba modela dolaze s optičkim stabilizatorom s pet osi Advanced Dynamic IS. Korisnici koji žele još veću kontrolu, mogu postići savršeni fokus uz opciju MF peaking, stvoriti filmski efekat pomeranja fokusa pomoću ekrana osetljivog na dodir i prilagoditi videozapise promenjivim brzinama okvira.

Podelite svoju kreativnost

PowerShot G5 X i PowerShot G9 X opremljeni su nizom naprednih kreativnih načina i mogućnostima povezivanja, omogućujući vam da se izrazite na različite načine – bez obzira da li snimate trepereće noćno nebo i tragove zvezda poboljšanim modom Star Mode ili automatski, pritiskom zatvarača dodajete retro filtere u opciji Creative Shot. Udaljeno fotografisanje putem Wi-Fi veze omogućuje vam pristup potpunim ručnim kontrolama ključnih funkcija fotoaparata s vašeg pametnog uređaja i daje vam slobodu da istražite kreativnije postave za fotografisanje. Ugrađeni Wi-Fi i Dynamic NFC čine prenos vaših slika i videozapisa na pametni uređaj jednostavnim i omogućuju vam direktno deljenje na društvene mreže, pa čak i direktno skladištenje sa fotoaparata na servise u oblaku kao što su irista i Google Drive. Na taj način nikad nećete izgubiti dragocene uspomene.

 

PowerShot G5 X – najvažnije funkcije:

  • Vrhunski kvalitet slike uz upravljanje slično DSLR-u
  • Podelite vaše prelepe fotografije sa svetom – u trenutku
  • Izrazite svoju kreativnost vrhunskom brzinom i kontrolom
  • Stvorite neodoljive videozapise u zapanjujućem Full HD-u
  • Profesionalni alati koji podržavaju vaš kreativni stil

 

PowerShot G9 X – najvažnije funkcije:

  • Tanki, džepni fotoaparat s vrhunskim kvalitetom slike
  • Podelite vašu kreativnost sa svetom – u trenutku
  • Stvoren za spontanost i kreativnost
  • Stvorite neodoljive videozapise u zapanjujućem Full HD-u
  • Jednostavna kontrola