Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, predstavlja PRISMAprepare 6.2 – najnoviju verziju svog potpuno integrisanog programskog paketa za pripremu dokumenata u kategoriji „sve-u-jednom“. Ovo rešenje pojednostavljuje proces pripreme od sastavljanja do produkcije i pomaže komercijalnim štamparima i internim odeljenjima za štampu da smanje vreme potrebno za produkciju, prošire svoje mogućnosti, povećaju produktivnost i smanje operativne troškove.

Nova verzija softverskog paketa koji ne zavisi od uređaja koje koristite osnažiće podršku za korisnike internih štamparskih odeljenja i proširiće funkcionalnost namenjenu komercijalnim štamparijama i kopirnicama iz segmenta grafičkih umetnosti. PRISMAprepare sada optimizuje produkcijske mogućnosti Canonovih uređaja visoke klase imageRUNNER ADVANCE, potpune serije uređaja Canon varioPrint i Canon imagePRESS kao i uređaja iz serije Océ VarioPrint. Softver podržava i razne druge produkcijske uređaje za štampu na pojedinačne listove, crno-bele i u boji.

Dograđujući svoj ugled profesionalnog i produktivnog paketa za pripremu, PRISMAprepare 6.2 donosi sledeće nove osobine:

Uređivanje sadržaja – Ova osobina omogućuje štamparima da jednostavno naprave izmene sadržaja dokumenta u zadnjem trenutku, bez potrebe da se dokument šalje nazad klijentu, čime se skraćuje vreme potrebno za produkciju.

Korišćenjem funkcije uređivanja sadržaja, štampari mogu da naprave manje izmene i ispravke u tekstu kao što je ispravljanje tipografskih grešaka, pomeranje i premeštanje grafičkih objekata unutar PDF (Portable Document Format) dokumenata kao i izbor dela skenirane slike i njegovo kopiranje i pomeranje unutar dokumenta. Odgovarajući na potrebe specifične za tržište grafičkih umetnosti, ova osobina omogućava i automatsku simultanu primenu korekcije boja na više slika, čak i ako se one nalaze na različitim stranicama.

Mekani prikaz („Soft Proof“) – Štedeći vreme, umanjujući broj grešaka i poboljšavajući zadovoljstvo kupaca, karakteristika mekanog prikaza omogućava štamparima da korisnicima pošalju tačnu digitalnu sliku fizičkog dokumenta koji će se štampati. Korišćenjem ove funkcije, dokument se priprema za štampu uz izbor ispravnog medija, programiranje stranica i izbor završne obrade. Na kraju se stvara PDF pripremljenog dokumenta i šalje kupcu koji lako može da proveri odgovara li svaki detalj njegovim očekivanjima. Ako postoje greške, kupac ih može označiti unutar dokumenta i poslati štamparu na ispravljanje. Ovaj proces daje kupcu brži i praktičniji metod provere pretprodukcijskih dokumenata i smanjuje potrošnju papira.

PDF okviri – Nudeći poboljšanu podršku za prepust, obrezivanje i rezanje u PDF dokumentima, za napredne primene u grafičkim umetnostima, ova osobina omogućava štamparima da stvaraju PDF okvire i menjaju njihov položaj iz interfejsa programa PRISMAprepare. Procedura omogućava i popunjavanje područja prepusta bojom odabranom uz pomoć birača boja iz sistemske palete ili iz dokumenta.

Izvorna podrška za datoteke – Štedeći vreme i poboljšavajući produktivnost štampara, PRISMAprepare 6.2 može da otvori i štampa dokumente iz Microsoft® Office-a (Word, PowerPoint® i Excel®) bez konverzije. To štamparima štedi dosta vremena, omogućavajući brže obavljanje posla, a istovremeno optimizuje kvalitet štampe pružajući kontrolu nad postavkama konverzije.

ErnstJan de Bruin, direktor razvoja poslovanja proizvoda za Evropu i Veliku Britaniju (PRISMA Solutions) u kompaniji Canon Europe kaže, „PRISMAprepare već uživa veliki ugled na širem tržištu korporativnih reprografskih odeljenja kao moćno rešenje za pripremu dokumenata koje se jednostavno koristi. Novom verzijom ovog paketa predstavljamo prednosti i mogućnosti licenciranja koje odgovaraju na izazove kupaca iz segmenta grafičkih umetnosti, ali i manjih korporativnih reprografskih odeljenja, omogućavajući im da skrate vreme pripreme i povećaju fleksibilnost, istovremeno povećavajući produktivnost i kvalitet otiska.  Već i uključivanje osobine mekog prikaza čini ovaj paket izvanrednom vrednošću za uloženi novac, budući da daje nivo funkcionalnosti koja je dosad viđena obično samo u skupljim softverskim paketima.”

PRISMAprepare 6.2 dostupan je odmah, direktno od Canona ili kroz mrežu ovlašćenih distributera, a dolazi u tri vrste licenci: Full, Light i Solo.