Canon je proširio svoj sistem EOS predstavljanjem blica SPEEDLITE 430EX III-RT. Osmišljen da dodatno poboljša uslove fotografisanja, novi blic zamenjuje prethodni model Speedlite 430EX II i pruža niz naprednih osobina, uključujući ugrađenu radijsku kontrolu, stvarajući niz kreativnih mogućnosti za fotografe entuzijaste, ali i profesionalne korisnike fotoaparata EOS.

canon-speedlight

Moć svetla na vašem dlanu

Novi blic SPEEDLITE 430EX III-RT je Canonov najmoćniji blic Speedlite iz srednje klase do sada. Brojka vodilja 43 uz ISO nivo 100 daje dovoljno snage za osvetljavanje predmeta fotografije u različitim uslovima, uz fleksibilnost rada dodatnog blica korišćenjem radijskog ili optičkog daljinskog upravljača. Uz to, blic omogućava rad s objektivima žarišne daljine 24 do 105 mm (ili 14 mm uz ugrađeni adapter) i nudi uzak ili širok snop osvetljenja, po želji korisnika.

Savršeni blic za kreativne fotografe, SPEEDLITE 430EX III-RT korisnicima omogućava da eksperimentišu sa rasporedom rasvete u kojima svetlo ne dolazi sa fotoaparata. Usklađen s fotoaparatima koji koriste ugrađeni predajnik Speedlite, uključujući EOS 760D i EOS 70D, SPEEDLITE 430EX III-RT može se odmah koristiti kao blic odvojen od fotoaparata, kome se izlaz i snaga mogu podešavati iz sistema menija na aparatu.

SPEEDLITE 430EX III-RT se pridružuje Canonovom izuzetno fleksibilnom sistemu Radio Transmitter (RT), pružajući korisnicima fleksibilnost kontrole do pet nizova RT bliceva, sa do 15 bliceva, na udaljenostima do 30 metara. SPEEDLITE 430EX III-RT može da se kontroliše i preko Canonovih modela ST-E3ILI-ILI Speedlite 600EX-RT, čime se dodatno proširuju mogućnosti koje stoje na raspolaganju profesionalnim korisnicima i entuzijastima.

Smanjen u poređenju s prethodnicom, SPEEDLITE 430EX III-RT fotografima daje dodatni prenosni izvor svetla i nudi brže i tiše punjenje strujom, osiguravajući da je blic naprimetan i uvek spreman za sledeću sliku. Dodatak za odbijanje svetla omogućava mekše raspršivanje svetla iz blica, što je savršeno rešenje za slikanje u unutrašnjim prostorima, kada je potrebno prirodnije i laskavije osvetljenje.

Uključeni filter narandžaste boje omogućava korisnicima da usklade ili kontriraju boju svetla blica s izvorima svetla u okolini, a ugrađena ploča za hvatanje svetla daje priliku fotografima da dodaju portretima onu dodatnu iskru koja će ih učiniti životnijima. SPEEDLITE 430EX III-RT nudi i novi, poboljšani tačkasti LCD ekran koji omogućava jednostavnu kontrolu nad svakim aspektom blica. Višenamenski kontrolni točak pruža, pak, prečice do najvažnijih funkcija.

SPEEDLITE 430EX III-RT – najvažnije osobine:

  • Moćan, ali dovoljno kompaktan da se može poneti bilo gde
  • Jednostavne kontrole i intuitivan interfejs
  • Koristite udaljeni blic da biste postigli efekat koji želite
  • Fotografišite laskave portrete korišćenjem odbijenog svetla
  • Jednostavno se integriše s drugim blicevma Speedlite kao deo EOS porodice