Canon Inc. je danas objavio da je neverovatnih trinaest uzastopnih godina vodeći isporučilac digitalnih fotoaparata sa izmenljivim objektivima, uključujući DSLR fotoaparate i aparate sa kompaktnim sistemom.

Godine 2003. Canon je tržišnim predstavljanjem modela EOS 300D doneo pravu revoluciju. Spajajući konkurentnu cenu i kompaktan, lagani format, ovaj pionirski fotoaparat je nakon izlaska dostigao najveći globalni udeo na tržištu, utirući put Canon-ovoj dominaciji u DSLR segmentu. Canon je od tada nastavio sa kreiranjem vodećih proizvoda u branši, kako u profesionalnoj fotografiji tako i među potrošačkim uređajima, uključujući kultnu seriju EOS 5D koja je počela predstavljanjem originalnog modela sa senzorom punog kadra EOS 5D koji je omogućavao i beleženje video-zapisa, otvarajući put snimanju videa DSLR fotoaparatima.

 

 canon EOS 80D

EOS sistem – temelji “imaging” branše

Tokom 2015. Canon je predstavio niz uzbudljivih modela u seriji EOS, uključujući EOS 5DS i EOS 5DS R, fotoaparate sa najvećim brojem piksela na svetu (50,6 megapiksela) i fotoaparat bez ogledala EOS M3. Canon-ova EOS serija ponovno je proširena 2016. godine nedavnim predstavljanjem modela EOS-1DX MarkII, izvanrednog profesionalnog DSLR fotoaparata koji je u mogućnosti da zabeleži do 14 fotografija u sekundi, ali i modela EOS 80D, snažnog i svestranog DSLR fotoaparata za entuzijaste, koji donosi snimanje fotografija visokog kvaliteta uz izuzetno brz odziv.

Svi aparati iz serije EOS mogu da koriste Canon-ovu široku ponudu objektiva iz serije EF čija je proizvodnja u julu 2015. premašila broj od 110 miliona primeraka i koja trenutno broji ukupno 98 različitih modela[ii].

Neprekidnim usavršavanjem i obogaćivanjem svog raznovrsnog portfolija proizvoda, Canon nastavlja da stvara vodeće uređaje u branši koji odgovaraju na kreativne potrebe široke lepeze korisnika, predvodeći svetsko tržište i učvršćujući Canon-ovu poziciju pionira „imaging“ tehnologije.

[i] Prema istraživanju Canon-a.

[ii] Uključuje objektive EF Cinema. Stanje iz februara 2016.