canon imageRUNNER

Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike,  najavljuje novu ponudu monohromatskih višenamenskih uređaja (MFD-ova) za kancelarije i interna odeljenja za štampu. Uređaji iz serija imageRUNNER ADVANCE 6500 i 8500 PRO namenjeni su zadovoljavanju poslovnih potreba vezanih za organizacione troškove, sigurnost i produktivnost zaposlenih, a obuhvataju ceo niz  poboljšanja kojima se smanjuju ukupni troškovi rada sa dokumentima, osiguravaju informacije i unapređuju radni procesi.

imageRUNNER-500i

Francis Thornhill, direktor marketinga u kompaniji Canon Europe kaže: „Predstavljeni uređaji imageRUNNER ADVANCE proširuju Canonovu bogatu ponudu rešenja za štampu i unapređuju već nagrađivane mogućnosti zbog zadovoljenja trenutnih, ali i budućih potreba poslovnih korisnika.”

Smanjivanje ukupnog troška dokumenata

Čak je 90 %1 ukupnih troškova dokumenata skriveno i odnosi se na troškove rukovanja dokumentima i njihove objave kao i upravljanje uređajima. Serije imageRUNNER ADVANCE 6500 i 8500 smanjuju te skrivene troškove putem jednostavnog upravljanja i rukovanja, te bogatim mogućnostima beleženja i objave dokumenata.

Daleko najveći skriveni trošak štampe povezan je sa troškom rukovanja dokumentima i njihova integracija u digitalne radne tokove. Novi uređaji kombinuju bogate mogućnosti skeniranja i Canonovu nagrađivanu platformu sa rešenjima za integraciju i optimizaciju procesa vezanih uz fizičke dokumente. Korisnici mogu da primaju, arhiviraju, obrađuju i dele informacije direktno sa uređaja na skoro bilo koju lokaciju i u bilo kom formatu.

Intuitivni grafički meni, zajednički svim uređajima iz ponude, u kombinaciji sa novim WVGA kapacitivnim dodirnim ekranom nudi istu jednostavnu kontrolu kao pametni telefon ili tablet. Nove mogućnosti personalizacije automatski prilagođavaju početni ekran, jezik, lične radne procese, adresare i podešaavanja svakom korisniku. Pomoć u obliku video-zapisa i automatsko prepoznavanje veličine medija i lošeg ulaganja ubrzavaju izvršavanje zadataka dok, tek dodati, senzor pokreta potpuno eliminiše čekanje i smanjuje potrošnju energije.

Dodatak podrške za servis Mopria, standardne karakteristike ispisa PDF-a i WiFi kao i neobavezna podrška za NFC proširuju Canonovu, i dosad vrlo bogatu, ponudu poslovnih rešenja za mobilna okruženja.

Robusan dizajn, fleksibilno rukovanje medijima i svestrane mogućnosti završne obrade omogućavaju kompanijama stvaranje dokumenata profesionalnog izgleda i internu štampu svih potrebnih dokumenata čime se izbegavaju troškovi outsourcinga ili ručnog završetka obrade.

Nepokolebljiva sigurnost

Novi uređaji podržavaju najnovije sigurnosne standarde, uključujući sigurnosno brisanje hard diska, IPSec i šifrovanje celog hard diska prema standardu FIPS 140-2. Nova funkcija sigurnosnog pravilnika grupiše sve postavke na jednom mestu, pojednostavljujući upravljanje sigurnosnim podešavanjima i pravilnicima, te njihovu primenu.

Deo standardne opreme je i nagrađivani softver Universal Login Manager koji nudi jedinstavnu kombinaciju provere autentičnosti korisnika, personalizacije, kontrole funkcija i izveštavanja. Za veće kompanije glatka integracija sa softverom uniFLOW predstavlja mogućnost implementacije jednog centralizovanog rešenja za kontrolu korisničkog pristupa i svih elemenata štampe i skeniranja za čitavu flotu.

Francis Thornhill, direktor marketinga u Canon Europe, je komentarisao: “Mi u Canonu nastojimo da shvatimo probleme sa kojima se susreću naši korisnici i da razvijemo rešenja koja će im pomoći da ostvare ciljeve. Novi uređaji nastavljaju priču o uspehu i kompanijama nude pouzdana rešenja za rad sa dokumentima zbog smanjenja troškova, sigurnosti informacija i povećanja produktivnosti zaposlenih u godinama koje dolaze.“

Serije imageRUNNER ADVANCE 6500 i 8500 PRO biće dostupne u Evropi od 1. marta 2016.


 

Najvažnije karakteristike serije imageRUNNER ADVANCE 6500:

 • štampa do 75 jednobojnih stranica u minuti
 • prilagodljivi WSVGA ekran na dodir u boji, dijagonale 25,7 cm
 • kapacitet do 7700 listova, fleksibilno rukovanje medijima i završna obrada
 • pametni procesi snimanja dokumenata i rukovanja njima
 • napredne sigurnosne mogućnosti
 • jednostavno upravljanje uređajem i flotom
 • mala potrošnja energije

 

Najvažnije karakteristike serije imageRUNNER ADVANCE 8500 PRO:

 • štampa do 105 jednobojnih stranica u minuti
 • prilagodljivi WSVGA ekran na dodir u boji, dijagonale 26,4 cm
 • kapacitet do 7700 listova i profesionalne mogućnosti završne obrade
 • podržava medije veličine do SRA3
 • napredne sigurnosne mogućnosti
 • jednostavno upravljanje uređajem i flotom
 • mala potrošnja energije