CAT S60 FLIR

FLIR-ova Lepton termalna mikrokamera ugrađena je u pametni telefon kompanije Cat

Kompanija Cat® phones danas je najavila lansiranje svog novog vodećeg proizvoda, telefona Cat S60, prvog pametnog telefona na svetu sa integirsanom termalnom kamerom i najvodootpornijeg pametnog telefona na svetu. Uređaj će biti prikazan u Barseloni, u okviru sajma Mobile World Congress 2016.

CAT S60 FLIR

Cat S60 obuhvata ugrađenu termalnu kameru proizvođača FLIR, globalnog lidera u oblasti tehnologije termalnog imidžinga, omogućavajući korisnicima Cat telefona da budu prvi koji će koristiti svoje pametne telefone za niz zadataka, obuhvatajući: otkrivanje odavanja toplote oko prozora i vrata, otkrivanje vlage, identifikovanje pregrejanih električnih uređaja i instalacija i osvetljavanje u uslovima potpunog mraka.

 

Termalna kamera vizualizuje toplotu koja je nevidljiva golom oku, naglašavajući temperaturni kontrast. Može da detektuje toplotu i izmeri površinsku temperaturu sa udaljenosti od 50 do 100 fita, i vidi kroz prepreke kao što je dim, omogućavajući širok način primene za građevinare, komunalne radnike, sportske entuzijaste i hitnu pomoć.

 

Cat S60 je vodootporan do dubine od 5 metara u trajanju od jednog sata, što mu daje mogućnost da bude korišćen kao podvodna kamera, pomerajući granice mobilne tehnologije.

 

„Izdvojiti se od ostalih na današnjem tržištu pametnih telefona zahteva prave inovacije i čast nam je što smo sklopili partnerstvo sa firmom FLIR,” izjavio je Peter Stephens, izvršni direktor Bullitt Group-e, globalnog izdavaoca licenci za mobilne uređaje za Caterpillar. „Cat S60 predstavlja prekretnicu kada su u pitanju pametni telefoni. Drago nam je što će termalna tehnologija biti u rukama korisnika Cat telefona i dati im mogućnost da otkriju njene brojne prednosti.”

 

„Čast nam je što smo sarađivali na najnovijem Cat telefonu sa Bullitt Group-om, kako bismo integrisali svoju termalnu kameru u njihove renomirane pametne telefone i na taj način napravili zaista inovativan mobilni proizvod,” izjavio je Andy Teich, predsednik i izvršni direktor FLIR-a. „CAT S60 donosi mobilnim korisnicima širom sveta nove mogućnosti – iskustvo šestog čula koje samo termalni imidžing može da ponudi.”

 

Cat S60 je takođe veoma čvrst i robustan pametni telefon. Prevazilazi vojne specifikacije, proizveden da izdrži pad na beton sa visine od 1,8 metara i otporan je na prašinu, kao i vodu. Višestran je, jasni ekran vidljiv je i na jakom dnevnom svetlu i ekran osetljiv na dodir može biti kontrolisan mokrim prstima ili tokom nošenja rukavica.  Takođe je zaštićen najnovijim staklom Corning® Gorilla® Glass 4.

 

Glavne karakteristike telefona Cat S60:

 • Ojačan okvir
 • Otpornost na pad sa visine do 1.8m, MIL Spec 810G
 • Neverovatno jasni ekran (540 nits), Gorilla Glass 4
 • 4,7” HD multi-touch sa podrškom za dodir mokrim prstima i rukavicama
 • Optimizovane performanse baterije (3800mAh)
 • Visokokvalitetno audio iskustvo (>105dB)
 • Podvodna 13MP glavna kamera sa dual flash opcijom, 5MP prednja kamera
 • 4G LTE
 • Snapdragon 617 osmojezgarni procesor
 • 32GB ROM, 3GB RAM
 • Android™ Marshmallow
 • Aplikacija FLIR thermal camera sa MSX tehnologijom; still image, panorama i video snimanje; promenljiva toplotna paleta; tačkasto merenje temperature svetla; i minimalni, maksimalni i prosečni podaci o temperaturi

Cat S60 biće predstavljen na sajmu Mobile World Congress, od 22. do 28. februara, u Barseloni, na štandu CS80. Biće dostupan kasnije tokom godine sa maloprodajnom cenom od 649 evra / 599 dolara.