ChallengeUp

Kompanije Cisco, Intel i Deutsche Telekom danas su objavile rezultate ChallengeUp! izazova, evropskog programa za inkubaciju i razvitak start-up kompanija, čiji je cilj da ubrzanim tempom osmisle i naprave korisna rešenja i servise iz oblasti Interneta Stvari. Demo danu na unBound Digital festivalu je prethodio program u trajanju od šest meseci, koji je doveo do udruživanja snaga i resursa tri najveće kompanije radi razvitka i promocije IoT inovativnih rešenja među Evropskim preduzetnicima, sarađujući sa start up kompanijama koje predvode transformacione trendove unutar svojih industrija.

Učesnici ovog programa izabrani su od lidera iz kompanija Cisco, Intel i Deutsche Telekom, u skladu sa njihovim uspehom u osmišljavanju IoT proizvoda iz različitih oblasti, uključujući pametna rešenja, big data i povezanost.

 

Program je obezbedio start-up kompanijama ne samo finansijska sredstva, već i pristup resursima i liderima ove tri kompanije, njihovoj savetodavnoj pomoći, kao i mogućnosti ubrzanja pripreme za zahteve go-to tržišta

 

  • Na primer, N-Join pruža analitička rešenja za proizvodnju biljaka, koja omogućavaju fleksibilnije, efikasnije i ekološki prihvatljivije proizvodne pogone i imala je korist od programa tako što je proširila svoju ponudu i mogućnosti, uz pomoć ove tri tehnološke kompanije. U praksi, ovo omogućava kompaniji N-Join da obezbedi softver, dok Cisco obezbeđuje hardver, Deutsche Telekom pruža cloud infrastrukturu. Intel će pomoći da se obezbedi da je proizvod spreman za tržište tako što će, zajedno sa N-Join kompanijom demonstrirati dokaz da koncept funkcioniše u fabrikama.

 

 

  • Kompanija Senic za pametne uređaje je započela udruženi pametni projekat tako što je integrisala svoj pametni kontrolor Nuimo u Intelove kompjutere i u Cisco Telepresence sistem. Deutsche Telekom će integrisati Senic proizvode u svoju Smart Home platformu Qivicon.

 

 

  • ProGlove kompanija koja proizvodi pametne rukavice za radnike u fabrici, stvorila je pametan lanac nabavke kroz integraciju ProGlove u rešenja za monitoring lanaca nabavke za, recimo, skladišta i logističke i transportne kompanije. Ovo će biti demonstrirano kroz dokaz koncepta sa odabranim potrošačima iz kompanija Cisco, Intel i DTAG

 

 

  • SEMSEZE, nazvan Google analitikom za maloprodaju i tržne centre, vodi pilot projekat sa Intelom na Croke Park Sports stadionu u Dablinu i takođe u dablinskim muzejima i bibliotekama, gde se SEMSEYE koristi kako bi beležio nivo posećenost. Pored toga, kompanija Deutsche Telekom postavila je SEMSEYE u pet radnji u Rumuniji i dve u Poljskoj.

 

Kroz ovaj program, 12 start-up kompanija širom Evrope impresionirale su brojnim IoT rešenjima koja imaju vidljivu primenu i pogodnosti u stvarnom svetu – od toga da omogućavaju obolelima od dijabetesa da mere i održavaju nivo šećera u krvi u stvarnom vremenu (Admetsys) do uštede vremena koje je potrebno da se pronađe parking mesto (HiPark).

 

Tokom dvodnevnog događaja, start-up kompanije su prezentovale svoja rešenja panelu mentora koji su činili Elijas Drakopulos (Elias Drakopoulos) iz kompanije SVP Deutche Telekom, Majk Flanagan (Mike Flannagan) iz kompanije VP & GM Cisco i Kristijan Morales (Christian Morales) iz kompanije CVP & GM Intel, kao i publici koju je činilo više od 50 tehnoloških i poslovnih stručnjaka i rukovodilaca i preko 2.500 unBound Digital učesnika iz više od 30 zemalja. Svi pobednički timovi su imali priliku da kroz višemesečni rad sa najmanje tri mentora iz svake korporacije, individualnim sastancima i nedeljnim sednicama, rade na svojim idejama i da budu sigurni da su dostigli nivo sofisticiranosti koji će im omogućiti procvat na IoT polju.

 

Kristijan  Morales (Christian Morales), VP i Generalni Menadžer u kompaniji Intel za EMEA region: „Imajući priliku da se lično uverim u intenzivni rad start-up kompanija tokom poslednjih 6 meseci, zaista sam uzbuđen da vidim opipljiva, realna IoT rešenja kako iz industrijskih oblasti, tako i iz sfere pametnih gradova, od kojih naši partneri i potrošači mogu imati stvarnu korist. Verujem da će ChallengeUp! izazov i ubuduće privlačiti pažnju IoT sektora u Evropi i doprineti razvoju inovativne brzorastuće digitalne ekonomije.”

 

Majk Flanagan (Mike Flannagan), VP i Generalni Menadžer kompanije Cisco Data & Analytics Business: „Internet Stvari otvara velike mogućnosti. U cilju boljih odgovora na ove mogućnosti, ChallengeUp! okuplja najbolje tehnologije sveta u ekosistem otvorenih inovacija. Radujem se sto ću gledati kako će 12 rešenja uspevati u organizacijama širom sveta.”

 

 

Elijas Drakopulos (Elias Drakopoulos), iz kompanije SVP odgovorni za B2B sardnju Evrope i kompanije Deutche Telekom: „Pokrenuli smo ChallengeUp! izazov za start-up kompanije sa poslovnim idejama u polju Interneta Stvari. Rad sa ovim kompanijama, podrška njihovom razvoju i go-to-market partnerstva stvaraju vrednosti korisne svima.

U pitanju je dobitna kombinacija, kako za start-up kompanije, tako i za korporacije kao što je Deutche Telekom.

Start-up kompanije dobijaju jedinstveno znanje i pristup resursima koji odgovaraju njihovim proporcijama, a mi imamo priliku da koristimo vredne uluge i rešenja koje nudimo našim B2B klijentima.

Verujemo da je ChallengeUp! izazov nova generacija Otvorenih Inovacija. Uspeh ovog programa pokazuje važnost stvaranja ekosistema kao osnove razvoja inovacija.”

 

 

12 start-up kompanija koje učestvuju u izazovu, razvijaju tehnologije koje nadgledaju, uređuju  i poboljšavaju sisteme različitih industrija, uključujući maloprodaju, pametne kuće, analitiku I zdravlje. Potpunu listu start-up kompanija možete pronaći na linku : http://challengeup.eu/.

 

Start-up kompanije koje žele da se prijave za sledeći krug ChallengeUp! Izazova mogu se prijaviti na sajtu : http://challengeup.eu/